Βοτανικός Κήπος: Η όαση πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας που αποτελεί την ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Βοτανικός Κήπος: Η όαση πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας που αποτελεί την ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια περιήγηση στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο είναι αρκετή για να κάνετε την πιο κοντινή απόδραση, ενώ παράλληλα θα βρίσκεστε στην καρδιά της πόλης.

Ο Βοτανικός Κήπος φιλοξενεί πάνω από 2.500 φυτά από όλο τον κόσμο, τοποθετημένα με τάξη και ανά κατηγορίες στα 1.860 στρέμματα του Κήπου. Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα που αποτελεί πόλο έλξης για ξένους επιστήμονες προσφέροντας την ευκαιρία για μεθυστικές βόλτες, καθώς και για ένα μάθημα φυτολογίας.

Εδώ θα βρείτε ιστορικά φυτά, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στον άνθωνα ανάμεσα στα εκατοντάδες είδη λουλουδιών, καθώς και δίπλα στις 25 περίπου λίμνες του Βοτανικού Κήπου που ενώνονται με περιποιημένα μονοπάτια.

Και όλα αυτά, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα. Για όσους αντέξουν να ανέβουν μέχρι την κορυφή του όρους Αιγάλεω, η θέα από ψηλά είναι εκθαμβωτική. Φυσικά, διάσπαρτα στον Κήπο, υπάρχουν παγκάκια, καθώς και καφέ κι εστιατόρια.

Ο Διομήδειος Βοτανικός είναι ιδανικός για εκδρομές, πικ νικ, τζόκινγκ στα μονοπάτια, ενώ απαγορεύονται τα ποδήλατα, τα κατοικίδια και οι μπάλες για την προστασία των φυτών.

Πληροφορίες
Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, καθημερινά 8:00-14:00, Σάββατο & Κυριακή: 10:00-15:00
Δαφνί Χαϊδαρίου (Στάση Πάρκο ή Ψυχιατρείο). Μετρό στάση Αιγάλεω. Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ