Πολύς κόσμος στα μαγαζιά την Κυριακή -Πορείες και διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους [βίντεο] - iefimerida.gr

Πολύς κόσμος στα μαγαζιά την Κυριακή -Πορείες και διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ήταν τελικά η προσέλευση των καταναλωτών στα καταστήματα της Αθήνας τα οποία άνοιξαν για πρώτη φορά, με υπουργική απόφαση.

Πολλοί ήταν οι καταναλωτές που επέλεξαν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις.

Στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα τόσο του κέντρου της Αθήνας, όσο και των περιφερειακών δήμων ήταν ανοιχτά, με τις εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50% σε ευρεία γκάμα προϊόντων.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μία υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη από το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εμποροϋπαλλήλων. Ωστόσο οι κινητοποιήσεις δεν εμπόδισαν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Από τις 11:00 έως τις 20:00 θα είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα και οι υπεραγορές, έως τις 17:00 θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα με το πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της συμπρωτεύουσας, λειτούργησε το 90% των καταστημάτων.

Μεγάλος αριθμός καταστημάτων άνοιξε και στην Πάτρα, όπου ωστόσο σημειώθηκαν αντιδράσεις από απεργούς εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη λειτουργία τους.

Tι δηλώνει το υπουργείο

«Η ακινησία δεν μπορεί να είναι συνταγή εξόδου από την κρίση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Πρόσθεσε ότι η καθιέρωση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων διευκολύνει και τους πολίτες να ψωνίζουν φθηνότερα και τα καταστήματα να αυξάνουν τον τζίρο τους, δεδομένου ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος αυξάνεται μόνο τις περιόδους εκπτώσεων.

Προσέθεσε πως αυτό θα συμβάλει και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σκορδάς τόνισε επίσης πως η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει την εισροή τουριστών, προκειμένου να ενισχυθεί η κίνηση στην αγορά, και έφερε ως παράδειγμα την Κωνσταντινούπολη, όπου, όπως είπε, πηγαίνουν πολλοί επισκέπτες προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και το εκτεταμένο ωράριο των καταστημάτων.

«Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ευχόμενος καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ