Στην Αθήνα ο Μάρτιν Σούλτς για να εγκαινιάσει την πρώτη πρωτοβουλία χωρών του Νότου για την Ανάπτυξη - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο Μάρτιν Σούλτς για να εγκαινιάσει την πρώτη πρωτοβουλία χωρών του Νότου για την Ανάπτυξη

soytz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη ουσιαστική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ανάπτυξης ως πολιτικής για τον πολύπαθο ευρωπαϊκό Νότο έρχεται για να εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Ο κ. Σούλτς αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (South for Growth) που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Η πρωτοβουλία των έξι γραφείων χωρών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση βασίζεται στο τρίπτυχο «Ανάπτυξη – Οικονομία – Εργασία» και σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια των χωρών του Νότου να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την άρση των αδιεξόδων.

Η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ξεχωριστεί σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που θεσμικά όργανα της ΕΕ δίνουν έμφαση σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ στέλνει και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2014.

Ενδιαφέρον έχει ακόμη ότι η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό, ενώ έχει ξεκινήσει διάλογος με την κατάθεση απόψεων του Προέδρου και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην συζήτηση μέσω twitter χρησιμοποιώντας το hashtag: #south4growth

Στο Διεθνές Συνέδριο, εκτός του Μάρτιν Σούλτς, θα λάβουν μέρος αρκετοί Ελληνες ευρωβουλευτές όπως η Αννυ Ποδηματά, ο Νίκος Χουντής και η Συλβάνα Ράπτη, αλλά και ευρωβουλευτές από τις έξι συμμετέχουσες χώρες και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 8 το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ