Γαλάζιοι βουλευτές εναντίον Στουρνάρα: Θα καταντήσουμε σαν το ΠΑΣΟΚ

Σε «τεντωμένο» σκοινί φαίνεται πως είναι οι σχέσεις των βουλευτών της ΝΔ που αντιδρούν στο σχέδιο για τον φόρο ακινήτων και του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς στη χθεσινή σύσκεψη κυριάρχησε η ένταση, με σκληρές εκφράσεις και κατηγορίες να ακούγονται εκατέρωθεν.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, άσκησαν σκληρή κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα είχε και μια σκληρή λεκτική αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα ο κ. Χαρακόπουλος είπε με ένταση στον υπουργό Οικονομικών:

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ότι εξαιρούνται από τη φορολόγηση οι στάνες και την ίδια στιγμή να ράβουν κοστούμι 1000 - 15.000 ευρώ για κάθε κτηνοτρόφο. Δεν μπορείτε να παραπλανείτε τον Πρωθυπουργό», με τον κ. Στουρνάρα να απαντά έξαλλος: «Περιμένω προτάσεις για ισοδύναμα. Αν έχει ο κ. Χαρακόπουλος ας μας τις πει». Η κόντρα έκλεισε με τον κ. Χαρακόπουλο, ο οποίος απάντησε: «Δεν είναι αυτή η δουλειά μου».

«Θα φτάσει η ΝΔ στο 5%»- Αποδοκιμασίες εν χορώ από τους βουλευτές

Οι μαζικές αποδοκιμασίες κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου, συνεχίστηκαν από αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, με τον Θανάση Νταβλούρο να δηλώνει: «Θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ! Η ΝΔ θα φτάσει στο 5%», ο Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε τον νόμο «γονατογράφημα», η Αννα Καραμανλή καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού λέγοντας: «Βλέπετε αριθμού και όχι ανθρώπους», ενώ και ο βουλευτής Εβρου Αλέκος Δερμετζόπουλος κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα πως δεν έχει διάθεση να συζητήσει αλλαγές και πως κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ για «ψυχοθεραπεία».

Ο βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής Γιώργος Βλάχος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο είπε: «Μην διανοηθείτε να το φέρετε για ψήφιση πριν γίνουν αλλαγές και ξανασυζητήσουμε», ενώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες.

Παράλληλα, σκληρή κριτική άσκησαν και οι λεγόμενοι «αστοί» βουλευτές και ειδικότερα αυτοί που εκλέγονται στην Α' Αθήνας, με το Βήμα να τονίζει πως ο Ανδρέας Ψυχάρης, η Φωτεινή Πιπιλή και η Ντόρα Μπακογιάννης εξέφρασαν σοβαρές διαφωνίες και επεσήμαναν στον Γιάννη Στουρνάρα πως δεν πρέπει να τιμωρεί διαρκώς την αστική τάξη, η οποία θεωρείται πως ανήκει παραδοσιακή στην Δεξιά.

«Δεν μπορούμε να τιμωρούμε τον αστικό κόσμο και όσους εργάζονται. Δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές αντικειμενικές αξίες. Δεν μπορεί να εξαιρούμε στάνες και όχι τις αποθήκες των καταστημάτων»,φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ψυχάρης στον υπουργό Οικονομικών.

φωτογραφία: fosphotos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ