Ουάσιγκτον καλεί Αθήνα να «τα βρουν» για τις παρακολουθήσεις – Ζημιά από τις δηλώσεις Πάγκαλου - iefimerida.gr

Ουάσιγκτον καλεί Αθήνα να «τα βρουν» για τις παρακολουθήσεις – Ζημιά από τις δηλώσεις Πάγκαλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να συνομιλήσει με την Αθήνα για το επίμαχο θέμα που προέκυψε μετά της αποκαλύψεις για τη δράση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας φέρεται η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ δηλώνει με νόημα πως η Αθήνα δεν έχει τον απαραίτητο μηχανισμό για να παρακολουθήσει προηγμένες χώρες στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου στο Εθνος, πηγές αναφέρουν πως η αμερικανική πλευρά θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα ζητήματα που προέκυψαν με άλλες χώρες, η υπόθεση με την Ελλάδα «έχει οδηγηθεί σε συμψηφισμό» μετά την αψυχολόγητη ενέργεια του κ. Πάγκαλου να ισχυριστεί χωρίς κανένα στοιχείο ότι η ελληνική ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της αμερικανικής πρεσβείας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, που ρωτήθηκε από το «Εθνος» για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και τον ισχυρισμό του ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε δύο Αμερικανούς πρέσβεις, δήλωσε: «Δεν έχω να κάνω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, παρά μόνο ότι -όπως γνωρίζετε- υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας και της συγκέντρωσης πληροφοριών και φυσικά ο διάλογος θα συνεχιστεί».

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, εάν η Ουάσιγκτον διαμαρτυρήθηκε στην Αθήνα, ή η Αθήνα στην Ουάσιγκτον, η κ. Ψάκι είπε ότι «δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ'αυτού. Υπάρχει φυσικά διάλογος για σειρά θεμάτων, αλλά αν (η ελληνικη πλευρα) επιθυμει να έχουμε συνάντηση υψηλού επιπέδου είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αλλά και στα προσωπικά του σχόλια στο twitter, ο Μιχάλης Ιγνατίου δεν κρύβει τη θέση του για τις αποκαλύψεις Πάγκαλου, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Κάνουν πλάκα στον Πάγκαλο Αμερικανοί πρώην διπλωμάτες που τον γνωρίζουν καλά, αλλά τον χρησιμοποιούν για να "κτυπήσουν" την Ελλάδα.» και «Πολύτιμη υπηρεσία προσέφερε σήμερα στους Αμερικανούς ο κ. Πάγκαλος.Αφαίρεσε κάθε πίεση για το έγκλημα των παρακολουθήσεων.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ