Ρομέν Γαβράς: Πως μπορεί η Χρυσή Αυγή να υιοθετεί την ιδεολογία των ναζί όταν η Γερμανία βιάζει την Ελλάδα; - iefimerida.gr

Ρομέν Γαβράς: Πως μπορεί η Χρυσή Αυγή να υιοθετεί την ιδεολογία των ναζί όταν η Γερμανία βιάζει την Ελλάδα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι περίεργο να βλέπεις τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, που υιοθετεί γερμανικές ιδεολογίες, ενώ η Γερμανία βιάζει και καταπατάει την Ελλάδα» δήλωσε ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς, που επισκέπτεται την Ελλάδα, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Ελεύθεροι σκοπευτές», στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου. Πιστεύω ότι η δημοκρατία είναι ένα ελληνικό ανέκδοτο. Ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν 10.000 Αθηναίοι και 50.000 δούλοι. Σήμερα αν έχεις χρήματα μπορείς να αγοράσεις ΜΜΕ που χειραγωγούν τους πολίτες. Δεν είναι αυτό δημοκρατία, είναι απάτη και εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το λιγότερο κακό» είπε ο τολμηρός και ανατρεπτικός νέος σκηνοθέτης.

Ο Ρομέν Γαβράς, δεν θέλει να εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί τόση βία στις δουλειές του. «Η βία είναι θέμα ορισμού και αντίληψης και βία είναι πολλές εικόνες της κοινωνίας στην οποία ζούμε» τόνισε στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι λέει για την ακροδεξιά και την Χρυσή Αυγή

«Η άνοδος της άκρας δεξιάς είναι φυσική, επειδή οι κυβερνήσεις δεν κατόρθωσαν να έχουν την αρμόζουσα πολιτική και επειδή είτε στη Γαλλία, είτε στην Ελλάδα, ή την Αγγλία πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πει ότι οι κυβερνήσεις είναι καταπληκτικές. Έτσι οι άνθρωποι πάνε προς την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά. Το πρώτο πράγμα που είναι ορατό είναι ο αλλοδαπός, ο ξένος. Αν κάποιος ξένος μου κλέβει τη δουλειά μου, γίνεται στόχος, είναι η πιο εύκολη συμπεριφορά. Ενώ οι μετανάστες είναι το αποτέλεσμα της δυτικής πολιτικής. Οι Αφγανοί μετανάστες έρχονται στην Ευρώπη, επειδή οι ΗΠΑ πήγαν να βιάσουν το Αφγανιστάν και αυτό δημιούργησε μεταναστευτικά ρεύματα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μένουν στις χώρες τους διότι, Ευρώπη και Αμερική βιάζουν και καταπατούν συνεχώς αυτές τις χώρες. Είναι απλοϊκή αυτή η εικόνα,αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πάντως είναι πολύ περίεργο να βλέπεις τη ΧΑ στην Ελλάδα, που υιοθετεί γερμανικές ιδεολογίες, ενώ η Γερμανία βιάζει και καταπατάει την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στα παιδιά που την ακολουθούν» σημείωσε ο Ρομέν Γαβράς σχολιάζοντας την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ