Κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό -Η κυβέρνηση ψάχνει να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ πριν έρθει η Τρόικα - iefimerida.gr

Κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό -Η κυβέρνηση ψάχνει να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ πριν έρθει η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ ενώ η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, υπό το βλέμμα στραμμένο στο δημοσιονομικό κενό του 2014.

Ο κ. Βρούτσης πάντως διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης και οι κύριες συντάξεις. Οπως προκύπτει, 100 εκατομμύρια θα προέλθουν από την ένταξη εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, ενώ άλλα 80 εκατομμύρια από την πάταξη της φοροδιαφυγής από συνταξιούχους που δήλωναν ψεύτικα εισοδήματα.Επιπλέον, άλλα 150 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από τη λειτουργία του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με κατασχέσεις οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Από το υπουργείο Εργασίας επιπρόσθετα θα εξοικονομηθούν άλλα 150 εκατομμύρια από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εισφορών και 80 εκατομμύρια από την επέκταση του προστίμου για τη «μαύρη» εργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ