Με τα πόδια στο Νότιο Πόλο ετοιμάζεται να πάει 19χρονος Αμερικανός - iefimerida.gr

Με τα πόδια στο Νότιο Πόλο ετοιμάζεται να πάει 19χρονος Αμερικανός

Με τα πόδια στο Νότιο Πόλο ετοιμάζεται να πάει 19χρονος Αμερικανός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ταξίδι ρεκόρ ετοιμάζεται ένας 19χρονος Αμερικάνος, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Νότιο Πόλο με τα πόδια, καλύπτοντας μία απόσταση 643 χιλιομέτρων και μάλιστα χωρίς εξοπλισμό.

Το τρελό αυτό εγχείρημα θα κάνει ο Πάρκερ Λιούταντ με τον βετεράνο εξερευνητή Νταφ Στουπ και αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου στο Ross Ice Shelf της Ανταρκτικής.

Οπως επισημαίνουν, ωστόσο, δε θα έχουν μαζί τους καθόλου υποστήριξη και θα τραβούν μόνοι τους τα έλκηθρά τους, ενώ για να σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου ταξιδιού στο Νότιο Πόλο, ο Λιούταντ θα πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι σε 22 μέρες και να διανύει απόσταση 18 χιλιομέτρων την ημέρα με τα σκι του σε 12 ώρες.

Το ταξίδι ωστόσο δεν έχει σκοπό μόνο να σπάσει ο Λιούταντ το ρεκόρ, αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος, θέλει να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις κλιματικές αλλαγές, γι' αυτό θα έχει μαζί του μία συσκευή που θα συλλέγει τα μετεωρολογικά δεδομένα κάθε 30 λεπτά, ενώ θα συλλέξει και δείγματα χιονιού από την Ανταρκτική προκειμένου να αναλύσουν την ισοτοπική τους σύνθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ