Guardian: «Οι Ρομά φοβούνται κυνήγι μαγισσών εναντίον τους μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας» - iefimerida.gr

Guardian: «Οι Ρομά φοβούνται κυνήγι μαγισσών εναντίον τους μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ρομά σε όλη την Ευρώπη μετά τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό στα Φάρσαλα γράφει ο Guardian, ο οποίος σημειώνει πως υπάρχει φόβος να ξυπνήσουν τα παλιά ρατσιστικά μίση εναντίον τους.

Σε δημοσίευμα του, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις μιας Ρομά καθηγήτριας στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία υποστηρίζει πως «οι Ρομά είναι πολύ ανήσυχοι με την υπόθεση του παιδιού και την κάλυψη από τα ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Ρομά μιλούν γι αυτό και ρωτούν: ''θα μας φοβούνται όλοι τώρα;''».

Στη συνέχεια, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως «τα 10 με 12 εκατ. Ρομά στην Ευρώπη αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες και πιο αδικημένες μειοψηφίας στην ήπειρο. Συχνά ζουν σε αυτοσχέδιες σκηνές χωρίς νερό και ηλεκτρισμό, αντιμετωπίζουν εξώσεις, γίνονται θύματα βίας και ρατσισμού για τις δουλειές τους και τα παιδιά τους είναι απομονωμένα στο σχολείο. Ωστόσο, οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν για μια αντί- Ρομά επίδραση στην Ευρώπη σε αυξανόμενους ρυθμούς μετά την περίπτωση της μικρής Μαρίας».

Παράλληλα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως υπάρχει φόβος «να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του. Στη Σερβία υπάρχουν δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως σκινχεντς επιτέθηκαν σε Ρομά και απομάκρυναν μαζί με τις αρχές τα παιδιά χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνθήκες διαβίωσης».

Τέλος, ο Guardian αναφέρεται και στους Ρομά της Ελλάδας, γράφοντας: «Στην Ελλάδα, σε μια ατμόσφαιρα ακροδεξιού εξτρεμισμού και αυξανόμενου ρατσισμού, οι Αρχές έχουν στοχοποιήσει τους 300.000 χιλιάδες Ρομά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ