Tεράστιο μοβ γλυπτό με τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί σάλο στην Πράγα – κι όχι μόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Tεράστιο μοβ γλυπτό με τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί σάλο στην Πράγα – κι όχι μόνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μοβ, τεράστιο, βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, πάνω στον ποταμό Vitava στην Πράγα, στέλνει «μήνυμα» στον Τσέχο πρωθυπουργό και είναι το θέμα συζήτησης στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για το γλυπτό «Τhe finger» του David Cerny.

Tεράστιο μοβ γλυπτό με τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί σάλο στην Πράγα – κι όχι μόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο καλλιτέχνης, γνωστός για την αντικομουνιστική του δράση, δημιούργησε το γλυπτό και το έβαλε στον ποταμό, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τσεχία που αναμένεται να βρει εξαιρετικά ενδυναμωμένους τους κομουνιστές για πρώτη φορά από τότε που εκδιώχθηκαν από την εξουσία. Φρόντισε μάλιστα να τοποθετήσει το γλυπτό σε ένα σημείο του ποταμού που είναι απολύτως ορατό από το κτίριο της Προεδρίας (Prague Castle).
O Cerny είναι διεθνούς φήμης εικαστικός καλλιτέχνης, που ειδικεύεται στις μεγάλου μεγέθους εγκαταστάσεις. Τελευταίο μεγάλο έργο του ήταν το London Booster που δημιούργησε στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του 2012.

Tεράστιο μοβ γλυπτό με τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί σάλο στην Πράγα – κι όχι μόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ