Ταξίδι στην τρύπα του όζοντος ετοιμάζουν οι επιστήμονες: Θα μελετήσουν από κοντά το φαινόμενο - iefimerida.gr

Ταξίδι στην τρύπα του όζοντος ετοιμάζουν οι επιστήμονες: Θα μελετήσουν από κοντά το φαινόμενο

Ταξίδι στην τρύπα του όζοντος ετοιμάζουν οι επιστήμονες: Θα μελετήσουν από κοντά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρύπα του Οζοντος είναι ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τους επιστήμονες και επηρεάζει το μέλλον και το κλίμα του πλανήτη μας. Ετσι, προκειμένου να έχουν μία πιο εμπεριστατωμένη οπτική για το θέμα, οι επιστήμονες αποφάσισαν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί για να την μελετήσουν από κοντά.

Με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 8 εκατομμύρια ευρώ και υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού Perlan Project, οι ερευνητές σχεδιάζουν ένα ανεμόπτερο, που θα ανεβάσει τους ερευνητές στα 27.000 μέτρα προκειμένου να δουν και να μελετήσουν από κοντά την τρύπα του Οζοντος.

Οπως διευκρινίζει ο επικεφαλής αεροναυπηγός της Perlan, Εντουαρντ Γουόρνοκ: «Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από το Ελ Καλαφάτε στην Αργεντινή. Το ανεμόπτερο θα πετάξει προς τα πάνω, με τη βοήθεια ανέμων από τον Ειρηνικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ