Ποινές- χάδι για τους εμπόρους ναρκωτικών- Θα εκτίουν μόλις το 1/3 της ποινής τους [pdf] - iefimerida.gr

Ποινές- χάδι για τους εμπόρους ναρκωτικών- Θα εκτίουν μόλις το 1/3 της ποινής τους [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νόμος της κυβέρνησης σχετικά με τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ποινές με τις οποίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι, καθώς οι «βαρόνοι» θα μπορούν να αποφυλακιστούν σε περίπου 6 με 6,5 χρόνια, εκτός και εάν καταδικαστούν σε ισόβια.

Οι έμποροι ναρκωτικών, θα μπορούν επομένως να «τεμαχίζουν» το εμπόριο των ναρκωτικών σε περισσότερες «διανομές», έτσι ώστε στην περίπτωση που θα συλληφθούν οι ποινές θα ανέρχονται το πολύ σε 25 χρόνια, ωστόσο με την εφαρμογή του νέου νόμου το πολύ σε 6,5 χρόνια θα μπορούν να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής τους, υποστηρίζει το newsit.

Σύμφωνα με το νόμο υπ' αριθμ. 4198 «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής και άλλες διατάξεις», που δημοσιεύτηκε πριν από μία εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 215/11.10.2013) και τέθηκε σε ισχύ: «Οσοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για εγκλήματα που προβλέπονται στον ν. 3459/2006, απολύονται υφ' όρον αν έχουν συμπληρώσει το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε. Την απόλυση διατάσσει ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής».

Ο νόμος 3459/2006, είναι ο «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά» (διαβάστε τον εδώ) και σύμφωνα με την νέα ρύθμιση οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές-χάδι. Η μόνη εξαίρεση ωστόσο, είναι εάν αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, δηλαδή εάν καταδικασθούν για αρκετά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο, το «σπάσιμο» των ναρκωτικών σε μικρότερες ποσότητες, ουσιαστικά τους απαλλάσσει από τις βαριές «καμπάνες».

(κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)

Ποινές- χάδι για τους εμπόρους ναρκωτικών- Θα εκτίουν μόλις το 1/3 της ποινής τους [pdf] | iefimerida.gr 0

Ποινές- χάδι για τους εμπόρους ναρκωτικών- Θα εκτίουν μόλις το 1/3 της ποινής τους [pdf] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ