Oσα θέλουμε να μάθουμε για την Αθήνα τα ακούμε από σήμερα από αυτούς που πραγματικά ξέρουν - iefimerida.gr

Oσα θέλουμε να μάθουμε για την Αθήνα τα ακούμε από σήμερα από αυτούς που πραγματικά ξέρουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουδείς μπορεί να μιλήσει για την Αθήνα πραγματικά, βιωματικά, χωρίς ατζέντα αλλά με πάθος όπως οι ίδιοι οι πολίτες. Με την ιδιότητα του πολίτη πάνω από όλα, αλλά και με τη γνώση και την εμπειρία του κορυφαίου αρθρογράφουσε θέματα πολιτισμού (αστικού και όχι μόνο) και σχεδόν ιστορικού της Αθήνας ο Νίκος Βατόπουλος εγκαινιάζει σήμερα μια σειρά ομιλιών με θεματικό άξονα την Αθήνα και την αρχιτεκτονική.

Τις διαλέξεις που διοργανώνει το αρχιτεκτονικό γραφείο CFCOMPANY, θα έχει την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει το κοινό στο υπέροχο σαλόνι του Ιδρύματος Κατακουζηνού στο κέντρο της πόλης (Λεωφ. Αμαλίας 4).

Μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα οκτώ διαλέξεων, η CFCOMPANY επιδιώκει να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας. Είναι μια περίοδος δύσκολη για την χώρα και την πόλη αλλά και εξαιρετικά γόνιμη σε επίπεδο ιδεών, προτάσεων αλλά και πρωτοβουλιών που αναμένονται να αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους στη φυσιογνωμία της Αθήνας τα επόμενα χρόνια. Μια φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα, στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, θα μας χαρίσουν την δική τους οπτική πάνω στην ρευστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για την Αθήνα.

Πρώτος καλεσμένος την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 7.30 το βράδυ, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, ιδρυτής της διαδικτυακής ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί περισσότερα από 11.500 μέλη. Έχοντας πλούσια εμπειρία πάνω στην σύνθετη αθηναϊκή πραγματικότητα θα επιχειρήσει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα: «Γιατί η Αθήνα ενδιαφέρει;».

Oσα θέλουμε να μάθουμε για την Αθήνα τα ακούμε από σήμερα από αυτούς που πραγματικά ξέρουν | iefimerida.gr 0

Η προσέλευση είναι δυνατή μόνο με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9229467. Οι ομιλίες θα αρχίζουν το αργότερο μέχρι τις 7.45 και θα υπάρχει δυνατότητα για λίγες ερωτήσεις στο τέλος της διάλεξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ