CINETROLL: Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Ακόμα μια πικρή ήττα για Σβαρτς - Σταλόνε (και το «Luton», που τον;) - iefimerida.gr

CINETROLL: Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Ακόμα μια πικρή ήττα για Σβαρτς - Σταλόνε (και το «Luton», που τον;)

CINETROLL: Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Ακόμα μια πικρή ήττα για Σβαρτς - Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει μέλλον για το σινεμά; Ναι, αλλά μόνο όταν έχει κάτι να πει. Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, μετράει τους νικητές και τους χαμένους της εβδομάδας που μας πέρασε.

Το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα σε μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές αλλά και εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς. Από κει και πέρα, ο οσκαρικά πρόωρα πουσαρισμένος «Captain Philips» κρατάει μεν κομμάτι από την αίγλη του, αλλά χάνει το άραγμα στη στεριά. Το πολυαναμενόμενο ριμέικ της θρυλικής «Carrie» δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν άλλο πέρα από τους νοσταλγούς του αιματοβαμμένου rock n' roll. Kαι χειρότερα από όλους, η νέα συνεργασία του Σιλβέστερ Σταλόνε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Σχέδιο Απόδρασης», αποδεικνύει πως δεν είναι κάθε μέρα Πάσχα για τους γέροντες θεούς του φτηνού σινεμά δράσης όσο αυτοί επιμένουν να λιβανίζουν τον νεκρό. Ειδικά μετά από την εποχή που κηδέψαμε τη βιντεοκασέτα. Όχι τυχαία, και οι δύο solo ταινίες τους που προηγήθηκαν, πάτωσαν εξ' ίσου (και περισσότερο). Επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή το σουξέ των «Αναλώσιμων», οφείλεται κυρίως στον αυτοσαρκασμό τους. Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 18 – 20 Οκτωβρίου, οι πέντε πιο δημοφιλείς ταινίες στις Η.Π.Α. ήταν οι εξής:

Στην Ελλάδα, ακόμα ένα καρτούν, αποδεικνύει την υπεροχή του είδους στο εγχώριο box office, όντας κολλημένο στην κορυφή. Και μάλλον επειδή πλέον σαν λαός δεν είμαστε άνθρωποι αλλά κινούμενα σχέδια. Κάτι που φαίνεται από το ότι τα δεδομένα σαν σύνολο για τις (ας πούμε) πιο απαιτητικές ταινίες, είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Μεγαλύτερη εισπρακτική χλαπάτσα της εβδομάδας; Το εξ' ίσου οσκαρικά πουσαρισμένο «Μια Στάση πριν το Τέλος»: Μόλις 1.110 εισιτήρια σε 8 αίθουσες για μια ταινία που είχε όλα τα φόντα να γίνει καλλιτεχνικό σουξέ. Εννοείται πως μπροστά σε αυτήν την καταστροφή, τα 1.504 του «Οικογενειακή Υπόθεση» σε 1 μόλις αίθουσα, είναι καθαρός θρίαμβος. Αλλά αυτά φαντάζομαι, είναι ψιλά γράμματα για όσους σας ταΐζουν πίτουρα για διεθνείς καριέρες, όπως η ελληνική και καλά με το στανιό διεθνής και φεστιβαλική ταινία «Luton», που μετά από δύο εβδομάδες προβολής, έχει καταφέρει να τη δει ο συγκλονιστικός αριθμός των....477 θεατών. Πιο αναλυτικά, για το τετραήμερο 17 - 20 Οκτωβρίου, οι πέντε πιο δημοφιλείς ταινίες στην Ελλάδα είναι:

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ