Γνωρίστε την eyes-free yoga: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα γιόγκα για τυφλούς - iefimerida.gr

Γνωρίστε την eyes-free yoga: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα γιόγκα για τυφλούς

Γνωρίστε την eyes-free yoga: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα γιόγκα για τυφλούς της Mi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτοποριακό μάθημα γιόγκα προσφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, σε συνεργασία με τη Microsoft, δίνοντας την δυνατότητα ακόμα και στους τυφλούς να απολαύσουν την ευεξία που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος άσκησης.

Το «Eyes-Free Yoga» αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τυφλού μαθητή και μελετώντας τη στάση του σώματος του, του εξηγεί με λόγια τι πρέπει να διορθώσει.

Το πρόγραμμα, δημιουργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την μηχανικό λογισμικού Κάιλ Ρέκτορ και χρησιμοποιεί την κάμερα και το λογισμικό του Microsoft Kinect, προκειμένου να καταγράφει τις κινήσεις του σώματος του μαθητή και να του δώσει προφορικές οδηγίες σε πραγματικό χρόνο.

Στην ουσία, το πρόγραμμα αποτελεί έναν εικονικό «δάσκαλο» γιόγκα, επιτρέποντας στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν μαζί του την ώρα των ασκήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ