«Απόβαση» ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο- Εμπιστεύονται την πορεία της ελληνικής οικονομίας - iefimerida.gr

«Απόβαση» ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο- Εμπιστεύονται την πορεία της ελληνικής οικονομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές δείχνουν να έλκονται από τις ελληνικές αγορές, οι οποίοι με τις αγορές ομολόγων και μετοχών δείχνουν να εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Η μεταστροφή αυτή του κλίματος, φανερώνεται και από τις αποδόσεις στις τιμές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και οι αυξήσεις των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναφέρει το Εθνος σε ρεπορτάζ του.

Παράλληλα, δύο εκθέσεις ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική αγορά: Αυτή της HSBC η οποία επισημαίνει πως η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εισροή κεφαλαίων τις τελευταίες 4 εβδομάδες ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές, αλλά και αυτή της Morgan Stanley η οποία διευκρινίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει απορροφήσει όλα τα «σοκ» που αντιμετωπίζει, όπως το Grexit, οι δομικές μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή και η πιστωτική κρίση, ενώ μάλιστα θεωρεί πως η Ελλάδα θα πετύχει για φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ και του χρόνου 1,1%.

Τέλος, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατέγραψε ρεκόρ 27 μηνών, καθώς ανήλθε στις 1.196,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,64%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ