O Καμίνης «ξήλωσε» τη διοίκηση του Ληξιαρχείου Αθηνών - iefimerida.gr

O Καμίνης «ξήλωσε» τη διοίκηση του Ληξιαρχείου Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους επικεφαλής του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων αλλά και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν περιστατικά με δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων «ξήλωσε» ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου που έγινε στο ληξιαρχείο Αθηνων με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας για την περίοδο από το 2008 -2013, δηλαδή από τότε που εγκαταστάθηκε το μηχανογραφικό σύστημα μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με Tanea.gr και βάσει των όσων ανακοίνωσε ο κ. Καμίνης τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων. Συγκεκριμένα το 2011 καταγράφηκαν 50 περιπτώσεις, το 2012 200 και το 2013 300.

Ολες οι γεννήσεις αυτές φέρονται να πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων ενώ ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται κυρίως σπίτια της τέταρτης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά συχνά, περισσότερα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά ήταν «αγνώστου πατρός».

Ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε στην απομάκρυνση της προϊσταμένης και της διευθύντριας του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων αλλά και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα περισσότερα από τα περιστατικά αυτά, ενώ, παράλληλα, ζήτησε τη διενέργεια σε βάθος διοικητικού ελέγχου με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ