Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τα βιβλία της ΧΑ - Οι πρώτοι έλεγχοι - iefimerida.gr

Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τα βιβλία της ΧΑ - Οι πρώτοι έλεγχοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μόνο στην αρχή βρίσκεται ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής από το ΣΔΟΕ, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του Σώματος, μόλις ξεκίνησε ο έλεγχος των βιβλίων και των παραστατικών που κατασχέθηκαν όχι μόνο από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος αλλά και από το εμπορικό κατάστημα με είδη της Χ.Α. που συστεγάζεται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

Μετά τη Δευτέρα, όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., ο έλεγχος γίνεται στα κεντρικά του Σώματος, όπου και μεταφέρθηκε το υλικό που κατασχέθηκε. Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του Σώματος, στα βιβλία εσόδων- εξόδων, που τηρούσε ο οικονομικός διαχειριστής του κόμματος, θα πρέπει να έχουν αποτυπωθεί όλες οι νόμιμες εισροές χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του κόμματος και βέβαια να υπάρχουν τα αναγκαία συνοδευτικά παραστατικά, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα πρέπει να φανούν οι νόμιμοι χρηματοδότες του κόμματος, ανοίγοντας έτσι ενδεχομένως έναν νέο, παράπλευρο κύκλο ερευνών. Όσον αφορά, δε, στις όποιες παράνομες πηγές χρηματοδότησης, πέρα από τα ευρήματα που μπορεί να προκύψουν από τους ελέγχους στα βιβλία του κόμματος, ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συμπληρωματική εισαγγελική παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για άνοιγμα λογαριασμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ