Κλείνουν οι καφενέδες του '60, ανοίγουν χλιδάτα μαγαζιά -Τι αλλάζει στην όψη της Αθήνας σε καιρό κρίσης [εικόνες]

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν μαγαζιά περασμένων εποχών, παρασυρμένα από την οικονομική κρίση και από την αδυναμία να προσαρμοστούν στη νέα εποχή. Αφήνουν έτσι χώρο για πιο ανταγωνιστικά καταστήματα, με νέα υψηλότερη αισθητική.


Ενα παράδειγμα αυτής της αλλαγής στην ζωή και την αισθητική της πόλης είναι οι νέας τεχνοτροπίας φούρνοι που ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλο. Πολύπλοκα και περίτεχνα μαγαζιά, όπου ο πελάτης δεν μπαίνει για να αγοράσει μόνο μια φρατζόλα αλλά ανακαλύπτει νέα κουζίνα και ζαχαροπλαστική.
Άλλη μία boulangerie της νέας εποχής εντοπίζεται σε βορρά και νότο από την περασμένη άνοιξη, η «Fran Ze Paul». Άρωμα Γαλλίας τόσο στην αισθητική του χώρου όσο και στην παρασκευή των προϊόντων, το εντυπωσιακό αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο αποτελεί το στοίχημα του βραβευμένου δημιουργικού διδύμου, του master baker, Δημήτρη Γρίβα και του Λιβανέζου pastry chef, Zozef Azzam. Από ολόφρεσκα κρουασάν μέχρι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος, το λιβανέζικο γλυκό «ασμαλίγιε», τίποτα δεν προπαρασκευάζεται ή καταψύχεται με αποτέλεσμα ό,τι μένει στο τέλος της ημέρας, για να μην πάει χαμένο, καταλήγει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Διονύσου.

Λ. Μαραθώνος 1, Δροσιά, τηλ. 210 6229649
Αγ. Τριάδος 36 & Άρεως 103, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9846099

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ