Αυτό είναι το προφίλ του μέσου άστεγου στην Αθήνα της κρίσης – Προτιμά το δρόμο από τους ξενώνες - iefimerida.gr

Αυτό είναι το προφίλ του μέσου άστεγου στην Αθήνα της κρίσης – Προτιμά το δρόμο από τους ξενώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους συναντάμε σχεδόν σε κάθε γωνία στο κέντρου της Αθήνας, έχουν γίνει στοιχείο ταυτότητας της πρωτεύουσας της κρίσης. Οι άστεγοι της Αθήνας αποτέλεσαν θέμα έρευνας του Κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα και τα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι καταγεγραμμένοι είναι 1.000 εκ των οποίων το 53% είναι Έλληνες. Οι περισσότεροι δεν έχουν οικογένεια, είναι προφανώς άνεργοι και συνήθως έχουν εξαρτήσεις από ουσίες. Σε 480 καταγεγραμμένα περιστατικά: το 53% είναι Έλληνες, άντρες (77%), ουσιοεξαρτημένοι (58%).

Είναι εντυπωσιακό ότι επιλέγουν να μείνουν στο δρόμο από το να πάνε στο υπνωτήριο του Δήμου στην Ομόνοια. Μόνο το 22% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων επιθυμεί τη μεταφορά του. Ολοι τους εγκατέλειψαν οριστικά το δρόμο πλέον. Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει το γεγονός ότι 80 άστεγοι δηλώνουν στην έρευνα του ΚΥΑΔΑ που παρουσίασε στην Τεχνόπολη ο Γιώργος Καμίνης, πως μένουν στους δρόμους απλώς και μόνο επειδή το επιθυμούν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ