Προκαλεί η επίσκεψη του Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ στον μαυσωλείο του δικτάτορα Φράνκο - iefimerida.gr

Προκαλεί η επίσκεψη του Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ στον μαυσωλείο του δικτάτορα Φράνκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης στην αμερικανική πολιτεία Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επισκέφτηκε το μαυσωλείο του θανόντος δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος μιας ένωσης η οποία προασπίζεται το αμφιλεγόμενο μνημείο σήμερα.

Η επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στην Κοιλάδα των Πεσόντων έγινε την 11η Οκτωβρίου και είχε αυστηρά ιδιωτικό χαρακτήρα, δήλωσε ο Πάμπλο Λινάρες στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Ησαν περίπου 15 άνθρωποι, και όλοι πλήρωσαν το εισιτήριό τους», είπε.

Στο μνημείο αυτό, που προσελκύει πολλούς τουρίστες, κοντά στην Μαδρίτη, βρίσκεται ένας υπόγειος ναός στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο τάφος του Φράνκο. Πάνω από τον τάφο δεσπόζει ένας σταυρός 150 μέτρων.

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ισπανία για να εγκαινιάσει ένα αθλητικό τουρνουά που φέρει το όνομά του, εισήλθε στο ναό. Η επίσκεψή του, είπε ο Λινάρες, δεν σημαίνει ότι οι ηθοποιός ταυτίζεται ιδεολογικά με τον Φράνκο.

Ο Φράνκο, ο οποίος κυβέρνησε αδιαλείπτως από τη νίκη του στον ισπανικό εμφύλιο (1936-1939) επί των Δημοκρατικών μέχρι και το θάνατό του το 1975, θεωρείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους περισσότερων από 100.000 πολιτικών του αντιπάλων.

Η ισπανική αντιπολίτευση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, θέλει η Κοιλάδα των Πεσόντων να μετατραπεί σε ένα μουσείο στο οποίο θα αναγνωρίζονται τα δεινά που υπέστησαν τα θύματα του Φράνκο, αλλά η συντηρητική κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ