Η πράσινη πολυκατοικία της Αθήνας που αποπνέει μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πράσινη πολυκατοικία της Αθήνας που αποπνέει μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολύβουους δρόμους της Αθήνας, ωστόσο όποιος περνά από την Λεωφ. Βασιλίσσης 122, δεν μπορεί παρά να μην αισθάνεται μια αύρα ηρεμίας και γαλήνης.

Η αιτία είναι η πράσινη πολυκατοικία- σύμβολο, που έχει καλυφθεί ολόκληρη από αμπέλοψη, το φυτό με τις «υπερφυσικές ιδιότητες». Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για κισσό, ωστόσο πρόκειται για παρεξήγηση. Και αυτό γιατί ο κισσός επιφέρει πραγματικά πολλά προβλήματα: υγρασία, ένα ριζικό σύστημα που εισχωρεί σχεδόν παντού, αδυναμία να τον ξεφορτωθείς.

Η αμπέλοψη θεωρείται ότι έφτασε στην Αθήνα από ναυτικούς αρκετά πριν από το 1900, αφού ο Γεννάδιος το 1914 στο Φυτολογικό Λεξικό αναφέρει ότι «θεραπεύεται προ πολλού παρ' ημίν». Σύμφωνα με γεωπόνους πάντως η καλλιέργεια της αμπέλοψης θα μπορούσε να συστηματοποιηθεί στην Αθήνα μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία τους γκρίζους τοίχους της πόλης.


Εικόνα: athensville

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ