ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις κατηγορίες περί «ανοχής» του σε πράξεις βίας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ως «αρχιτέκτονα της επικίνδυνης θεωρίας των δύο άκρων», ενώ εξαπολύει πυρά και κατά των συνεργατών του πρωθυπουργού. Τι λέει για Marfin, Σκουριές και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σε άτυπη ενημέρωση, η Κουμουνδούρου επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο αποκαλεί «πραγματικό αρχιτέκτονα της χυδαίας, ανιστόρητης και επικίνδυνης για την Δημοκρατία θεωρίας των δύο άκρων», αλά και στους συνεργάτες του Χρύσανθο Λαζαρίδη και Φαήλο Κρανιδιώτη για τους οποίους αναφέρει: «Μια εκδοχή της αθλιότητας αυτής (της θεωρίας των δύο άκρων)παρουσίασε ο στενός του συνεργάτης κ. Λαζαρίδης την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα από τους νεοναζί, ενώ την διαδίδει συστηματικά ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως ακόμη και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν την αποδέχονται.

«Έτσι, ο κ. Σαμαράς επιλέγει την πρακτική των υπονοούμενων, των υπαινιγμών, των διαρροών λάσπης και των παρακρατικών μεθοδεύσεων»,αναφέρει η Κουμουνδούρου,υπογραμμίζοντας πως «αυτός είναι ο τρόπος να διακινούνται οι πολιτικές χυδαιότητες».

Απάντηση με αιχμές για το «Πρώτο Θέμα»

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο χαρακτηρίζει «αποκορύφωμα επικοινωνιακής χυδαιότητας», κατηγορώντας την εφημερίδα πως «παρουσίαζε την Χρυσή Αυγή ως αβλαβές κατοικίδιο, όπου εκτοξεύεται νέα λάσπη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες ακόμη και για εθνική προδοσία. Είναι προφανές ότι στον ακροδεξιό βόρβορο η γελοιότητα δεν γνωρίζει όρια», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.


Τι λέει η Κουμουνδούρου για Marfin και Σκουριές

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή στελεχών του στην καταδρομική επίθεση στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin, τονίζοντας πως έχει καταδικάσει επανειλημμένως όλα τα περιστατικά πολιτικής βίας απερίφραστα.

«Δεν υπάρχει τίποτε ούτε για τις Σκουριές, ούτε για την Μαρφίν (που την θυμήθηκαν τριάμισι χρόνια μετά και ενώ έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης) ούτε και για οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε αυτά και άλλα φαινόμενα πολιτικής βίας κατηγορηματικά και απερίφραστα. Διότι η αριστερά έχει σταθερό ιδεολογικό μέτωπο ενάντια σε βίαιες πρακτικές καθώς αυτές αφενός δεν συνάδουν προς τις αξίες και την κοσμοθεωρία της και αφετέρου υπονομεύουν το μαζικό λαϊκό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατική ανατροπή.
Όσον αφορά τη Μαρφίν, επαναλαμβάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την πρώτη στιγμή να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. Επιπλέον, σήμερα διατυπώνουμε εύλογες απορίες γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη ενώ έχουν περάσει τριάμισι χρόνια και ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία ήδη από τον περασμένο Μάιο. Μήπως για να διευκολυνθεί η επικοινωνιακή χυδαιότητα των υπογείων της Ρηγίλλης;», καταλήγει η άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει ότι είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, όταν επαγγέλλεται κάθε τόσο την εξέγερση, υπονομεύοντας τη σταθερότητα που με κόπο και θυσίες έχτισαν οι Έλληνες, απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν μπορεί να πείσει όταν καταστροφολογεί καθημερινά, χωρίς να βρίσκει τίποτα σωστό σε ό,τι γίνεται. Δεν μπορεί να πείσει, γιατί αδυνατεί να απομακρύνει τους ακραίους που έχει στους κόλπους του.Γι' αυτό και το παρατεταμένο, αδιάκοπο παραλήρημα...», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ