Ετσι θα γίνει η μοιρασιά της πίτας της Κεντροαριστεράς – Τι γράφει ο Θανάσης Χειμωνάς που υπέγραψε το μανιφέστο των 58 - iefimerida.gr

Ετσι θα γίνει η μοιρασιά της πίτας της Κεντροαριστεράς – Τι γράφει ο Θανάσης Χειμωνάς που υπέγραψε το μανιφέστο των 58

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεύθυνος πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος με το κόμμα για την Α Αθήνα στις προηγούμενες εκλογές, εκ των 58 υπογραφόντων του μανιφέστου για την Κεντροαριστερά, ο Θανάσης Χειμωνάς με ανάρτησή του στο facebook δίνει τη συνέχεια στο κείμενο των 58 σχετικά με ποσοστά και ρόλους.

Συγκεκριμένα, γράφει μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο facebook απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις φίλων του:
«Δεν πρόκειται για προσκλητήριο του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν λέει "ελάτε να φτιάξουμε ένα σούπερ ΠΑΣΟΚ για να κερδίζουμε τις εκλογές". Απλώς ζητάμε να υπάρξει μια συσπείρωση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων σε μια κοινή προσπάθεια για την δημιουργία μιας ισχυρής πολιτικής κίνησης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ όντως έχει κάνει πολλά λάθη και σαφώς φέρει τεράστιες ευθύνες γι αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν έχει όμως κάνει μόνο λάθη και, καλώς η κακώς εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί την κεντροαριστερά τα τελευταία 40 χρόνια. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι μπροστάρης σε αυτή την ιστορία. Απλώς θα αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του παζλ.»
Λίγο αργότερα συνεχίζει ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία λόγω των συνθηκών, ιδεολογικά δεν έχει καμία σχέση μαζί της. Η σύμπλευση μαζί της έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις οικονομικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα έχει διαφοροποιηθεί σε πολλά θέματα (ΕΡΤ, αντιρατσιστικό, Ιθαγένεια) ενώ αυτό ξεκίνησε και την προσπάθεια κατά της Χ.Α. την στιγμή που η ΝΔ αδιαφορούσε επιδεικτικά. Ούτως ή άλλως όμως, επαναλαμβάνω πως δεν μιλάμε για ένα κείμενο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ αλλά για μια προσπάθεια συσπείρωσης της κεντροαριστεράς γενικότερα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ