Το βιολογικό λάδι μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Μυτιλήνη που πήρε 20 διεθνή βραβεία σε 5 χρόνια - iefimerida.gr

Το βιολογικό λάδι μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Μυτιλήνη που πήρε 20 διεθνή βραβεία σε 5 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχισε να κυκλοφορεί μόλις το 2008 από τα κτήματα της οικογένειας Καλαμποκά στη Λέσβο και ήδη έχει κερδίσει 30 διεθνή βραβεία! Αφιλτράριστο, με έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα της γης, φρεσκοκομμένο χορτάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και πικραμύγδαλο έχει φανατική πελατεία μέχρι και την Ιαπωνία.

Η πολύτεκτνη οικογένεια Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης (με το επίσης φημισμένο ούζο) έχει περίπου 10.000 ορεινές ρίζες, δεν παίρνει καμία κρατική επιδότηση και όμως έχει εξασφαλίζσει διεθνή βραβεία για το λάδι της, όπως το ιταλικό Biol και το ισπανικό MariosSolinas.
Ηταν το 1996 όταν η οικογένεια Καλαμποκά αγόρασε τα κτήματα κάνοντας πολλούς να τους λένε ότι είναι τρελοί που ξοδεύουν τα χρήματά τους. Σήμερα, το προϊόν που βγαίνει από αυτά τα ίδια εδάφη πληροί όλα τα κριτήρια για τη κατηγορία «BeyondExtraVirgin», διάκριση που απέσπασε η οικογένεια σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου στην Καλιφόρνια. Έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα στην εγχώρια αγορά, διαθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας σε εξαγωγές σε Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, όπως τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία.


Ο Νίκος Καλαμποκάς κατά τη βράβευση του είπε: «Με σεβασμό, υπομονή και αγάπη συνθέσαμε τη βιοποικιλότητα του τόπου μας με την ποιότητα της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με στόχο να παράξουμε λάδι ίδιο με αυτό που έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά Ειρήνη. Μέσα στο μπουκάλι εμπεριέχεται όχι μόνο το λάδι, αλλά και το μεράκι μας.»

Τα χαρακτηριστικά του Eιρήνη Πλωμαρίου
Χρυσοπράσινο, με έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα της γης, φρεσκοκομμένο χορτάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και πικραμύγδαλο.


Σε αντίθεση με άλλες βιολογικές καλλιέργειες η οικογένεια Καλαμποκά ... καλοδέχεται στα κτήματά μας τα χόρτα και τα βότανα αφού πιστεύει ότι αν δεν ήταν χρήσιμα δεν θα υπήρχαν στο συγκεκριμένο κτήμα.
Έτσι ανάμεσα στις ελιές φύεται ρίγανη ,φασκόμηλο, θυμάρι, θρούμπι, βαλσαμόχορτο, άγριες αγκινάρες και βέβαια κυδωνιές, συκιές, πικραμυγδαλιές που ελκύουν ωφέλιμα έντομα για να μεταφέρουν τα αρώματα στο καρπό της ελιάς και να καταπολεμήσουν τους μύκητες. Μια συμβίωση απαραίτητη και ευλογημένη αφού το ελαιόλαδο που συλλέγεται περιέχει το μπουκέτο με όλα τα μοναδικά αρώματα των βοτάνων μέσα στο μπουκάλι.
Για να μην χαθεί αυτή η αυθεντικότητα του ελαιολάδου εμφιαλώνεται αφιλτράριστο να το γευτείτε και να απολαύσετε τα μοναδικά αρώματα της άγριας αγκινάρας του φρέσκου χόρτου και του πικραμύγδαλου που περιέχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ