Κορυφαίος Αμερικανός επενδυτής: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το ευρώ, αλλιώς δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη - iefimerida.gr

Κορυφαίος Αμερικανός επενδυτής: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το ευρώ, αλλιώς δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις «φωτιά» προχώρησε ο πρόεδρος της Pimco, της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα ο οποίος υποστήριξε πως για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη θα πρέπει είτε να γυρίσει στην δραχμή, είτε η Ευρώπη να την επιδοτεί για πάντα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ επενδύσεις στη χώρα λόγω χρέους.

«Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται μια διαγραφή χρέους. Οριστικά» δηλώνει χαρακτηριστικά στην Süddeutsche Zeitung ο Αμερικανός αιγυπτιακής καταγωγής Μοχάμεντ ελ Εριάν, προσθέτοντας ότι «ίσως να χρειάζεται και η Πορτογαλία απομείωση του χρέους της, ωστόσο η κατάσταση στην χώρα αυτή δεν είναι τόσο σαφής».

Οπως αναφέρει ο επικεφαλής της Pimco, πρέπει μέσα σε ένα χρόνο το πολύ να ληφθεί μια οριστική απόφαση για το εάν η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Ευρώ. «Εναπόκειται κατά κύριο λόγο στην Γερμανία και τους άλλους εταίρους να σταθμίσουν τις εναλλακτικές επιλογές με επίγνωση ότι αυτές οι χώρες πρέπει να επιστρέψουν στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Στο δρόμο προς τα εκεί είναι κρίσιμο το ερώτημα εάν αυτές οι χώρες θα αποχωρήσουν από το ευρώ ή αν θα είναι διατεθειμένοι οι άλλοι να τις επιδοτούν στο διηνεκές. Την απόφαση αυτή πρέπει να την λάβει η Ευρώπη, από κοινού και γρήγορα. Εάν είναι δυνατόν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος μακροπρόθεσμα κανένα ιδιωτικό κεφάλαιο να μην πάει σε αυτές τις χώρες και οι φορολογούμενοι να αναλαμβάνουν σε όλο και μεγαλύτερη έκταση την ευθύνη για τα χρέη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ