Δημοσκόπηση Marc: Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Στο 0,2% η διαφορά - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Marc: Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Στο 0,2% η διαφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mάχη στήθος με στήθος δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, με απώλειες 2 και πλέον μονάδων, στο 7,1%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,7% έναντι 22,5 % του ΣΥΡΙΖΑ (21,6% και 20,7% τα αντίστοιχα ποσοστά των δύο κομμαων στη μέτρηση του Μαϊου). Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της στο 7,1%, από 9,4% τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% , το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2%.

Περισσότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα το 55,3% έχει μάλλον αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έναντι 27% που έχει μάλλον θετική γνώμη.

Στην ερώτηση, τέλος, «εάν είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν τα πράγματα σήμερα», το 39,1% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα, το 32,3% απαντά «περίπου ίδια» και το 20,1% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ