Πόρισμα- φωτιά των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ: Αμεσες σχέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή σε 50 υπηρεσίες - iefimerida.gr

Πόρισμα- φωτιά των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ: Αμεσες σχέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή σε 50 υπηρεσίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα το πόρισμα από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά αρκετές περιπτώσεις ακροδεξιών «σταγονιδίων» που έχουν παρεισφρήσει στην ΕΛ.ΑΣ και συνδέονται με την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα- φωτιά των «αδιάφθορων» καταγράφονται άμεσες σχέσεις αστυνομικών με την ακροδεξιά οργάνωση σε πάνω από 50 αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν και 75 περιπτώσεις καταγγελιών αλλοδαπών όπου οι αστυνομικοί δεν δέχθηκαν την υποβολή των μηνύσεων τους, αλλά και για παράβαση καθήκοντος, αναφέρει το Βήμα.

Στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» η Ομάδα ΔΙΑΣ

Μετά τους ελέγχους σε κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, επόμενος στόχος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που αριθμεί περισσότερα από 2.500 άτομα. Η έρευνα στηρίζεται στα πολλαπλά περιστατικά ρατσιστικής βίας που κατέγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη, στα οποία η ομάδα ΔΙΑΣ κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό (12%) , με το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα να ακολουθεί με ποσοστό 6%.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ