Νομοσχέδιο που βάζει «μαχαίρι» στις άδειες στο Δημόσιο φέρνει ο Μητσοτάκης- Επεξεργάζεται πλάνο για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας - iefimerida.gr

Νομοσχέδιο που βάζει «μαχαίρι» στις άδειες στο Δημόσιο φέρνει ο Μητσοτάκης- Επεξεργάζεται πλάνο για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων τα οποία αφορούν τον δημόσιο τομέα φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο για την μονιμοποίηση του μηχανισμού κινητικότητας.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», θα ρυθμιστούν οι άδειες και οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει ο υπουργός σχετικά με τον «εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών».

Τι θα ισχύσει με τις άδειες στο Δημόσιο

Σχετικά με τις άδειες, θα καταργηθεί η άδεια έξι ημερών τον χρόνο για τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ θα περικοπούν και οι αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες. Παράλληλα θα δοθούν πρόσθετες διευκολύνσεις στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι είναι γονείς.

Τι θα γίνει με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2008

Επίσης, με το νομοσχέδιο δίνεται λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα η οποία αφορούσε τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο υπουργείο Εργασίας.

Μόνιμος ο μηχανισμός κινητικότητας

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται το σχέδιο για τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, που δεν θα συνδέεται με απολύσεις αλλά με τη μετακίνηση υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο και θα προωθηθεί αφού ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ