Ναμή: Η πόλη-φάντασμα της Φουκουσίμα μέσα από τους ελάχιστους πλέον κατοίκους της [εικόνες] - iefimerida.gr

Ναμή: Η πόλη-φάντασμα της Φουκουσίμα μέσα από τους ελάχιστους πλέον κατοίκους της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν δεκαετίες η πόλη Ναμή με τους 20.000 κατοίκους πανηγύριζε επειδή στην περιοχή τους θα χτιζόταν ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Σήμερα το μόνο που παραπέμπει σε πόλη είναι τα αναμμένα φώτα στους στοιχειωμένους από την καταστροφή δρόμους.

Σχεδόν 19.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Μάρτιο του 2011 μετά το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα νεαρά κορίτσια που ζούσαν στις περιοχές που επλήγησαν έχουν κατά 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του θυρεοειδούς, 6% για καρκίνο του μαστού και 4% για ανάπτυξη συμπαγών όγκων ενώ αντίστοιχα τα αγόρια έχουν 7% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν λευχαιμία.

Ωστόσο η πυρηνική καταστροφή πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία επιφέρει ακόμα τεράστιο στρες στη ζωή των 2 εκατ. ανθρώπων που ζουν στις πληγείσες περιοχές, προκαλώντας οικογενειακή διχόνοια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ