Στον ανακριτή την Πέμπτη ξανά ο Ρουπακιάς - Κατηγορείται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - iefimerida.gr

Στον ανακριτή την Πέμπτη ξανά ο Ρουπακιάς - Κατηγορείται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαι την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζει ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος θα οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη.

Ο προσωρινά κρατούμενος με ένταλμα της ανακρίτριας Πειραιά για την δολοφονία του μουσικού, καλείται από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακια στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της ΧΑ».

Στον ανακριτή και ο άνθρωπος που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου τη μοιραία νύχτα

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε νωρίτερα την Τρίτη συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Άγγος.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το Σάββατο και στην δικογραφία του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς είναι αυτός που φέρεται να κινητοποίησε τα «Τάγματα Εφόδου». Ο Άγγος το Σάββατο και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος ζήτησε ο ίδιος να επανέλθει στον ανακριτή της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν στην σημερινή πολύωρη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, τροποποίησε την αρχική του απολογία ή συμπλήρωσε τους πρώτους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα, πάντως, με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει την Τετάρτη αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με όρους.

Ανοίγουν ένα - ένα τα στόματα των Χρυσαυγιτών

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ώστε να αξιολογηθούν εκείνα που θα κληθούν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για την πορεία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.

Το ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, σήμερα ζήτησαν τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Αρχή Καταπολέμησης για το «ξέπλυμα χρήματος» πλήρη οικονομικό έλεγχο με άνοιγμα λογαριασμών για το κόμμα και τους κατηγορούμενους βουλευτές.

Εν τω μεταξύ ενώπιον των ανακριτών βρέθηκε την Τρίτη και ο φερόμενος «πυρηνάρχης» της ΧΑ στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής, ο οποίος αρνήθηκε στην απολογία του στους ανακριτές ότι είναι ο επικεφαλής του κόμματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Δεν έχω ιδέα για ποιον λόγο ο Πουλικόγιαννης με κατονομάζει ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Δεν γνωρίζω τον κ. Πουλικόγιαννη, ούτε κατ' όψη και ειλικρινώς απορώ για την κατάθεσή του. Ουδέποτε έδωσα οποιαδήποτε εντολή σε οποιοδήποτε μέλος ή στέλεχος της ΧΑ να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επίθεση σε οποιονδήποτε. Προφανώς, η κατάθεση αυτή εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Τη συγκεκριμένη ημέρα, εγώ βρισκόμουν στο κατάστημά μου επί της οδού Καραόλη και Δημητρίου, στο Πέραμα, από το απόγευμα στις 7 έως τις 11 το βράδυ, και έπεσα για ύπνο από νωρίς, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος», ανέφερε ο Πανταζής στην απολογία του.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν έγινε μέλος της ΧΑ αλλά λόγω του ότι ο κόσμος στο Πέραμα είναι λίγος του ζητήθηκε από τον πυρηνάρχη, Π.Μ., να συμμετάσχει στη διοίκηση της τοπικής, αναλαμβάνοντας την αρμοδιότητα της διανομής ρούχων και τροφίμων. « Ασχολήθηκα αποκλειστικά με το κοινωνικό έργο της οργάνωσης και ουδεμία ανάμειξη είχα με οποιαδήποτε έκνομη πράξη, ιδίως πράξη βίας κατά τρίτων προσώπων, ούτε γνωρίζω να έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες ενέργειες από υποστηρικτές του κόμματος στο Πέραμα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά τονίζοντας οι τον ξέρι ως πυρηνάρχη της Νίκαιας και ότι τον έχει συναντήσει σε κάποιες κομματικές εκδηλώσεις.«Αν θυμάμαι καλά, τρεις φορές, στα δικά μας γραφεία στο Πέραμα»

«Το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου του 2013 καθόμουν για καφέ στη λέσχη Κώστας Σαρνατόπουλος, επί της οδού Ηπείρου στο Πέραμα. Στο συγκεκριμένο κατάστημα έχω κάνει εγώ ανακαίνιση και είχα μεταβεί εκεί από τις 9 η ώρα για να πληρωθώ, αλλά κάθισα και για μερικά ποτά. Κάποια στιγμή, μετά τα μεσάνυχτα, είδα δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, τα πληρώματα των οποίων γνώριζα εξ όψεως, διότι κάνουν συχνά περιπολία στην περιοχή.Και αυτοί με αναγνώρισαν και μόνοι τους είπαν ότι κάτι είχε γίνει στη Νίκαια με τη ΧΑ και σπεύδουν στο σημείο. Εγώ δεν γνώριζα τι είχε συμβεί και έκανα αυτά τα τηλεφωνήματα στο μόνο άτομο που γνώριζα στη Νίκαια, δηλαδή τον Πατέλη. Εάν θυμάμαι καλά, την πρώτη μου κλήση, δεν την απάντησε καθόλου. Απάντησε όμως στα δύο επόμενα τηλεφωνήματα. Στην ερώτησή μου τι συνέβη, μου είπε βασικά δεν ξέρω, κλείσε, τελικά πληροφορήθηκα τι είχε συμβεί την άλλη ημέρα από την τηλεόραση», πρόσθεσε ο Πανταζής αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ.

Ο Πανταζής κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι τηλεφώνησε στον Πατέλη για να μάθει για το συμβάν από «ανθρώπινη περιέργεια» και ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε εντολή σε κανένα μέλος της ΧΑ να πραγματοποιήσει οποιδήποτε επίθεση σε οποιονδήποτε.

Σε ερώτηση για το εάν ήταν παρών στην επίσκεψη των κ.κ. Λαγού, Παναγιώταρου, Μίχου στη Ζώνη του Περάματος, στις 8/8/2013, όπου, σύμφωνα με μάρτυρες, με εμπρηστικούς λόγους προανήγγειλαν τα επεισόδια της 12ης Σεπτεμβρίου, κατέθεσε: «Πράγματι, είχα παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας οι βουλευτές μας διαβεβαίωσαν την ενεργό στήριξή τους στα αιτήματά μας και στο σωματείο που επρόκειτο να ιδρυθεί από τους εργάτες της Ζώνης, και γνωρίζω από τρίτα πρόσωπα που παρευρίσκονταν ότι όντως κάποιος βουλευτής έκανε λόγο για τη δυναμική αντιμετώπιση του ΠΑΜΕ μέσα στη Ζώνη».

Το σκεπτικό της προφυλάκισης Πανταζή

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον Αναστάσιο Πανταζή, με το σκεπτικό ότι, αν παραμείνει ελεύθερος, μπορεί να τελέσει «νέα ομοειδή εγκλήματα».

Σύμφωνα με το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα, ο Αναστάσιος Πανταζής είναι ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της ΧΑ στο Πέραμα και έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει και άλλα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ