Προ των πυλών των Πανεπιστημίων οι Εισαγγελείς για τη διαθεσιμότητα– Αυτόφωρο για τα Ιδρύματα που δεν δώσουν στοιχεία - iefimerida.gr

Προ των πυλών των Πανεπιστημίων οι Εισαγγελείς για τη διαθεσιμότητα– Αυτόφωρο για τα Ιδρύματα που δεν δώσουν στοιχεία

Προ των πυλών των Πανεπιστημίων οι Εισαγγελείς για τη διαθεσιμότητα– Αυτόφωρο γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση σε οχτώ Πανεπιστήμια. Πρόκειται για τα Ιδρύματα που δεν έχουν στείλει στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και το πρωί της Τετάρτης λήγει η σχετική προθεσμία.

Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε οι εισαγγελικές αρχές θα κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το Βήμα, πληροφορίες από τον Αρειο Πάγο αναφέρουν πως ευθύνη φέρουν και οι πρυτάνεις, καθώς έπρεπε να έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας (στα πανεπιστήμια Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δοθεί σχετική εντολή). Για τις διοικήσεις των πανεπιστημίων που επικαλούνται καταλήψεις στις διοικητικές υπηρεσίες τους οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα έπρεπε να έχουν εφαρμόσει τον νόμο για να λήξουν οι κινητοποιήσεις ή να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη με αίτημα να κηρυχθούν οι απεργίες αυτές παράνομες και καταχρηστικές.

Πηγή: Bήμα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ