Η Χρυσή Αυγή στη Γερμανία: Οι σχέσεις τους με τα νεοναζιστικά κόμματα NPD και FNS και η επίσκεψη των νοσταλγών του Χίτλερ στη Βουλή [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή στη Γερμανία: Οι σχέσεις τους με τα νεοναζιστικά κόμματα NPD και FNS και η επίσκεψη των νοσταλγών του Χίτλερ στη Βουλή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθεια επέκτασης στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Νυρεμβέργη η οποία αποτέλεσε ένα από τα βασικά προπύργια του ναζισμού έκανε η Χρυσή Αυγή, η οποία μάλιστα είχε και επαφές με στελέχη του νεοναζιστικού NPD.

Η επιχείρηση εξάπλωσης της Χρυσής Αυγής απέτυχε μετά από τις δυναμικές αντιδράσεις των ομογενών, οι οποίοι μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρουν πως το ακροδεξιό κόμμα επιχείρησε να στήσει το Νοέμβριο του 2012 τον πρώτο της πυρήνα στην Γερμανία αποτελούμενο από πέντε άτομα που δεν συμμετείχαν στα κοινά και δεν ήταν ποτέ παρόντες στις δραστηριότητες της παροικίας.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την ύπαρξη μεμονωμένων επαφών μεταξύ της Χρυσής Αυγής με το νεοναζιστικό NPD και κυρίως με την νεοναζιστική οργάνωση «Ελεύθερο Δίκτυο Νότου» γνωστό και ως FNS, το οποίο δραστηριοποιείται στη Νυρεμβέργη. Οι επαφές με το FNS μάλιστα ήταν προχωρημένες, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 μέλη της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν την Νυρεμβέργη όπου τους «ξενάγησαν» οι Γερμανοί νεοναζί, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 δύο σημαντικά μέλη της οργάνωσης ο Ματίας Φίσερ και ο Σεμπάσταιν Σμάουζ, επισκέφθηκαν την Ελλάδα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Μίχο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

φωτογραφίες: Τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ