Το Venturi VBB-3 θέλει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά - iefimerida.gr

Το Venturi VBB-3 θέλει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά

Το Venturi VBB-3 θέλει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Venturi VBB-3 έχει όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά των οχημάτων που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται προκειμένου να καταρρίψουν ένα παλιό και να πετύχουν ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας. Έτσι είναι στενό και μακρύ και το σχήμα του είναι το αεροδυναμικό βέλτιστο του πούρου.

Η βάση του είναι ένα χωροδικτύωμα, κάθε κενός χώρος του οποίου καλύπτεται από μπαταρίες, οι οποίες τροφοδοτούν με ενέργεια δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 3.000 ίππων.

Οι οποίοι επαρκούν προκειμένου το VBB-3 να φτάσει φέτος τα 600 χλμ./ ώρα και να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που κατέχει ένα άλλο Venturi, το VBB-2.5, με 495. O επόμενος στόχος είναι τα 700 χλμ./ ώρα και έπεται συνέχεια.

Η επίσημη παρουσίαση του VBB-3 έγινε στο αεροδρόμιο του Wendover στο Οhio -στην όλη προσπάθεια μετέχει και το Ohio State University- παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της συζύγου, ενώ για την έναρξη των προσπαθειών κατάρριψης του ρεκόρ το ζητούμενο είναι οι άριστες καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ