Στο ίδιο κελί Μιχαλολιάκος, Λαγός και Πατέλης

Από τη στιγμή που συνελήφθησαν κρατούνταν ξεχωριστά, αλλά στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Πατέλης ξανασυναντήθηκαν. Οι τρεις άνδρες τοποθετήθηκαν μάλιστα στο ίδιο κελί, έστω και για μερικές ώρες.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας που προφυλακίστηκαν μεταφέρθηκαν στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού. Εκεί βρίσκονται και οι καταδικασθέντες για τη «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ενώ τα περισσότερα από τα κελιά είναι υπό κατασκευή καθώς γίνεται ανακαίνιση.

Η παραμονή τους στον ίδιο χώρο θα είναι σύντομη. Αν και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός θα παραμείνουν στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, ο Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πάντως κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτοι ήταν οι τρεις τους στον Κορυδαλλό. Κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες έκαναν ξεκάθαρο- ακόμη και μέσω εκπροσώπων τους προς την διευθύντρια φυλακών- πως δεν θέλουν ανάμεσά τους τους συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις αντιλήφθηκαν την άφιξή τους άρχισαν τις αποδοκιμασίες με κάθε τρόπο. Μάλιστα έγινε και συμβούλιο για να αποφασιστεί η πτέρυγα στην οποία θα τοποθετηθούν οι τρεις προφυλακισθέντες.

Αρχικά, εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι τρεις να κρατηθούν στις ανδρικές δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκονται απέναντι από τις γυναικείες και όπου υπάρχει και η πτέρυγα VIP, στην οποία κρατείται και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ