Διάγνωση μπροστά στην οθόνη – Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αντικαθιστούν το γιατρό με τον υπολογιστή - iefimerida.gr

Διάγνωση μπροστά στην οθόνη – Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αντικαθιστούν το γιατρό με τον υπολογιστή

Διάγνωση μπροστά στην οθόνη – Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αντικαθιστούν το γ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλέον δεν στέκονται απέναντι σε ένα γιατρό απαριθμώντας τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν. Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες προτιμούν να τα πληκτρολογούν, αναζητώντας μόνοι τους διάγνωση και θεραπεία. Αυξητική τάση που ενέχει τεράστιους κινδύνους.

Το ανησυχητικό φαινόμενο αποκάλυψε έρευνα της Καπαresearch, για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 61,6% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω διαδικτύου, ενώ εξίσου ανησυχητικά μεγάλος (35,2%) είναι ο αριθμός εκείνων που έκαναν το ίδιο βασιζόμενοι σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Παράλληλα, το 34,2% εξομολογήθηκε πως εμπιστεύεται διαγνωστικές μεθόδους για τις οποίες διαβάζει στο διαδίκτυο.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε τους μεγαλύτερους φόβους των Ελλήνων που είναι η έλλειψη δικαιοσύνης (91,7%), η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).

Επιπλέον ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων. Ειδικότερα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους. Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ