Τα πήρε όλα πίσω ο Μπερλουσκόνι – Εδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα - iefimerida.gr

Τα πήρε όλα πίσω ο Μπερλουσκόνι – Εδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα

Τα πήρε όλα πίσω ο Μπερλουσκόνι – Εδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην κυβερνητική κρίση που προκάλεσε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες έβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Καβαλιέρε διαμήνυσε από το βήμα της Γερουσίας πως θα στηρίξει την κυβέρνηση Λέτα, η οποία τελικά εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Η Ιταλία χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να παράγει δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Εχουμε αποφασίσει, όχι χωρίς εσωτερικές διαμάχες, να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναίρεσε όλες τις απειλές των προηγούμενων ημερών, καθώς ακόμη και το βράδυ της Τρίτης δήλωνε αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, παρότι έβλεπε το κόμμα του να διχάζεται.

Αλλωστε, ακόμη και η απόφαση του Ενρίκο Λέτα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προκλήθηκε από την κίνηση του Μπερλουσκόνι να αποσύρει τους πέντε βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματός του (PDL) από τον κυβερνητικό συνασπισμό, τις παραιτήσεις των οποίων δεν έκανε δεκτές ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Επειτα και από αυτή τη μεταβολή του Μπερλουσκόνι, ο Λέτα εξασφάλισε με επιβλητικό τρόπο την ψήφο εμπιστοσύνης, με 235 υπέρ και μόλις 70 κατά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ