Independent: Από την Χρυσή Αυγή στη νέα αυγή -Νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα η σύλληψη των ακροδεξιών; - iefimerida.gr

Independent: Από την Χρυσή Αυγή στη νέα αυγή -Νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα η σύλληψη των ακροδεξιών;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής γράφει η Independent, ειδικότερα εν μέσω οικονομικής κρίσης και αναρωτιέται εάν θα έρθει κάποια αλλαγή στη χώρα.

Σε δημοσίευμα της με τίτλο «Από την Χρυσή Αυγή στη νέα αυγή: Θα είναι η κυβερνητική επίθεση στο ακροδεξιό κόμμα ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα;», η Independent αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τις συλλήψεις των μελών του ακροδεξιού κόμματος και σχολιάζει μερικά από τα πιθανά αίτια:

«Οι συμπλοκές, δεν είναι ασυνήθιστες μεταξύ αριστερών και ακροδεξιών στην Ελλάδα, κυρίως μετά την είσοδο της χώρας στη μακρόχρονη οικονομική κρίση».

«Ο θάνατος του Φύσσα δημιούργησε αναταραχές στην ακροδεξιά. Οι αρχές με μεγάλη ταχύτητα συγκέντρωσαν στοιχεία τα οποία συνδέσουν την Χρυσή Αυγή με μαχαιρώματα και άλλα εγκλήματα και τότε συνέλαβαν όλη την ηγετική ομάδα του κόμματος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η Independent κάνει λόγο για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες το νεοναζιστικό μόρφωμα βρίσκεται τρίτο και επισημαίνει πως «ο τροχός γύρισε. Η κλιμάκωση της βίας της Χρυσής Αυγής στου δρόμους και η δολοφονία ενός Ελληνα, έχει δώσει μια ''ανάσα'' στα συστημικά κόμματα στα οποία ασκείται έντονη κριτική για το πως έχουν χειριστεί την οικονομική κρίση. Οι Αρχές, έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εξαρθρώσουν την Χρυσή Αυγή και ως αποτέλεσμα κατεύθυναν την προσοχή του κοινού μακριά από την σκληρή λιτότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ