Borghetto: Το καλά κρυμμένο χωριό της Τοσκάνης που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο φωτογραφημένα χωριά της Ιταλίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Borghetto: Το καλά κρυμμένο χωριό της Τοσκάνης που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο φωτογραφημένα χωριά της Ιταλίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης Τοσκάνη, οι περισσότεροι αρχίζουν να σχηματίζουν στο μυαλό τους γαλήνιες εικόνες βγαλμένες σαν από κάποιο αναγεννησιακό πίνακα. Τις εικόνες αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει με το παραπάνω το Borghetto, το μικρό χωριό της Τοσκάνης που το όνομά του σημαίνει «οχυρωμένος οικισμός».

Το Borghetto βρίσκεται επάνω στον ποταμό Mincio και στη λεγόμενη «κοιλαδα των Θεών» αποτελώντας ένα από τα ωραιότερα ιταλικά χωριά, αφού προσφέρει στους επισκέπτες του ένα εκπληκτικό τοπίο βουτηγμένο στο πράσινο και με τον ποταμό να ρέει μέσα στο χωριό.

Πολύχρωμα σπίτια, παραδοσιακά χτισμένα, αλλά και γραφικά σοκάκια συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το χωριό είναι επίσης φημισμένο για τα καλά κρασιά και τα τορτελίνια του που φημίζονται σε ολόκληρη την Ιταλία.

Το χωριό φέρει και μεγάλη ιστορία πίσω του, καθώς έχει λάβει μέρος σε σημαντικές μάχες κατά τον παρελθόν, μιας και η οχύρωσή του αποτελούσε έναν ιδανικό τρόπο προστασίας από τους εκάστοτε εχθρούς.

Πλήθος επισκεπτών έρχεται εδώ όλες τις εποχές του έτους, ενώ θεωρείται ένα από τα πλέον φωτογραφημένα χωριά της Τοσκάνης.

Πηγή εικόνων: perierga

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ