Παραδόθηκε χαιρετώντας ναζιστικά και ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου Χρήστος Παππάς [βίντεο] - iefimerida.gr

Παραδόθηκε χαιρετώντας ναζιστικά και ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου Χρήστος Παππάς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής παραδόθηκε στην Αστυνομία και ο τελευταίος καταζητούμενος, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κόμματος, Χρήστος Παππάς.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Χρήστο Παππά από τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Κατά την είσοδό του στο κτίριο της ΓΑΔΑ ο Χρήστος Παπάς φώναξε «συμπαράσταση στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω».

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και τόνισε ότι η αλήθεια θα λάμψει και ο εθνικισμός θα νικήσει και τόνισε ότι ο ίδιος είναι ελεύθερος.

«Ερχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει. Είμαι απολύτως ελεύθερος» ήταν τα λόγια του υπαρχηγού της οργάνωσης.

Σημειωτέον ότι ο κατά πολλούς ιδεολογικός ινστρούκτορας του ακροδεξιού κόμματος κατέφθασε έξω από την Ασφάλεια με ταξί.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν είχε εμφανιστεί πουθενά και παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να τον εντοπίσει τόσο στο σπίτι του στην Αθήνα όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, ο Χρήστος Παππάς παρέμενε για περισσοτερες από 24 ώρες άφαντος.

Κρυβόταν και κατέστρεφε στοιχεία -Οργάνωνε την επόμενη ημέρα της ΧΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νούμερο 2 στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής είχε λάβει εντολή να μην παραδοθεί αμέσως και να παραμείνει ασύλληπτος προκειμένου να οργανώσει την επόμενη ημέρα και τις επόμενες κινήσεις της Χρυσής Αυγής.

Ηταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να «εξαφανίσει» στοιχεία που θα μπορούσαν να κάψουν τη Χρυσή Αυγή και τα μέλη της, αφού ενδεχομένως να συνδέονται και με άλλες εγκληματικές και παράνομες πράξεις.

Παράλληλα, για το ακροδεξιό κόμμα προκύπτει, πλέον, βασικό ζήτημα ηγεσίας, καθώς, ο Χρήστος Παππάς ήταν αυτός που φέρεται να είχε αναλάβει χρέη αρχηγού, αντικαθιστώντας τον συλληφθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο και έδινε τις εντολές στα «ελεύθερα» στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Προκλητικός ο Παππάς: Κυκλοφορώ ελεύθερος

Το μοναδικό σημείο ζωής που είχε δώσει ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής ήταν σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου, όπου συγκεκριμένα μιλώντας στον real fm τόνισε με προκλητικό τρόπο πως «ο ίδιος κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν έχει δει κανέναν».

Πιθανό να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.

Πάντως, μέχρι στιγμής η κυρία Κουτζαμάνη δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια της για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών. Η εισαγγελική λειτουργός αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ