Φαγούρα για πρόωρες εκλογές: Τις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Πάνος Καμμένος - iefimerida.gr

Φαγούρα για πρόωρες εκλογές: Τις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Πάνος Καμμένος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη σεναριολογία της Πέμπτης όταν μετά μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος περί ομαδικής παραίτησης βουλευτών της ΧΑ άρχισαν να διαδίδονται τα πρώτα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την Παρασκευή περάσαμε στις προτάσεις περί πρόωρων εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες να το προτείνουν ευθέως.

Εκλογές για Χρυσή Αυγή και Μνημόνιο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την Πέμπτη τόνισε πως θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην απειλή Μιχαλολιάκου, στους «τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ετσι ο λαός, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση θα μπορέσει να δώσει «μια διπλή απάντηση στον φασισμό και στην πολιτική εξαθλίωσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο λαός ζητά να μπει τώρα ένα τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής και, υπό το πρίσμα αυτό, «η διαλεύκανση των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, η απομάκρυνση των ακροδεξιών θυλάκων από το κράτος, η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το φαινόμενο ΧΑ για να υπηρεστήσει τη θεωρία των δύο άκρων

Παράλληλα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του, επιτίθεται στην κυβέρνηση επιρρίπτονάς της ευθύνες γιατί, όπως σημειώνει, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού και αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας και της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας για την εξάπλωση της ναζιστικής βίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει τη στρατηγική τής έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων.

Πρόκειται, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της.

Θέμα εκλογών έθεσε και ο Πάνος Καμμένος

Θέμα εκλογών, όμως, έθεσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Σε δήλωσή του την Παρασκευή και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται. «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η λαϊκή κυριαρχία μπορεί μόνο με εκλογές να επιβάλλει την εθνική κυριαρχία» πρόσθεσε.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτκή ανωμαλία

Αμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάνω στην απελπισία του» και αφού «οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν πιάστηκε από την αφορμή που δίνει η ΧΑ και ζητά γενικές εκλογές.

«Ολοι ξέρουν ότι αν συνέβαινε αυτό σήμερα, η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν «στο κενό», ίσα-ίσα τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών. Οτι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πήγαιναν χαμένες, ίσα-ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Φαίνεται ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αντέχουν την ιδέα ότι η κατάσταση ήδη αρχίζει να βελτιώνεται και σε λίγο αυτό θα αρχίσει να το νιώθει η Ελληνική κοινωνία. Δεν το αντέχουν και το φοβούνται περισσότερο από κάθε τι. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί την πολιτική ανωμαλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτεί κι αυτός την πολιτική ανωμαλία. Τώρα πια χωρίς προσχήματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικόες εκπρόσωπος.

«Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν την καταστροφή, προσπαθούν τώρα να φέρουν την καταστροφή, επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται!Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή ούτε από κανέναν!Η δημοκρατική νομιμότητα και η ομαλότητα είναι απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση. Και παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητες της Κυβέρνησης», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αμετανόητη και εκτός πραγματικότητας παίζει με τη δημοκρατία

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα πυρά Κεδίκογλου δεν άργησε να έρθει με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «παραλήρημα» του κυβερνητικού εκπροσώπου, με το οποίο επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά επιμένουν και μετά από όλα όσα έχουν γίνει, στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.

«Τη στιγμή μάλιστα, που γίνονται περαιτέρω γνωστές όλες οι πτυχές του απεχθούς προσώπου του ναζιστικού μορφώματος και η διείσδυσή της σε μηχανισμούς του κράτους, αμετανόητοι και εκτός πραγματικότητας «παίζουν» με τη δημοκρατία, αξιοποιώντας την εγκληματική δράση της ΧΑ και στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες.Οποιος και να είναι ο σκοπός τους όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο. Αγώνα για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ