Παπαδημούλης για παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α.: Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Χίτλερ - iefimerida.gr

Παπαδημούλης για παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α.: Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Χίτλερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος διαπίστωσε πως τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος, «βρίσκονται σε πανικό».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στις απειλές του Νίκου Μιχαλολιάκου περί παραίτησης των βουλευτών του κόμματος του, τόνισε: «Εάν οι χρυσαυγίτες βουλευτές κάνουν ή όχι πράξη τους λεονταρισμούς τους, είναι δικό τους θέμα. Ας κάνουν ότι τους φωτίσει η σκέψη του Χίτλερ, που την έχουν βάλει και στο καταστατικό τους. Αν όμως τους πραγματοποιήσουν, η διαδικασία που ακολουθείται είναι προφανής: στήνονται κάλπες επαναληπτικών εκλογών στις περιφέρειες απ' όπου θα παραιτηθούν οι βουλευτές τους και οι αναπληρωματικοί τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις κάλπες αυτές σε ένα διπλό δημοψήφισμα: εναντίον του ναζισμού και κατά του Μνημονίου. Είμαστε βέβαιοι ότι η λαϊκή ψήφος θα είναι ένα συντριπτικό «όχι» εναντίον του ναζισμού και ένα καθαρό «όχι» εναντίον του Μνημονίου».

Συνεχίζοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος «βρίσκονται σε πανικό» καθώς «ξαφνικά σταμάτησαν να βρίζουν και να προπηλακίζουν μέσα στη Βουλή και να προσπαθούν να μετατρέψουν το Κοινοβούλιο σε αρένα. Συνήθως απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, ενώ τώρα τελευταία απουσιάζουν γιατί δεν θέλουν να ''χαλάσουν'' τη σχέση με τα ''αφεντικά'' τους».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας, καθώς αντιπροσωπεύει «όχι μόνο μια παράταξη μεγάλη στο σήμερα αλλά και μια παράταξη που έχει αντλήσει διδάγματα, λόγω της ιστορικής της πείρας από τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν σε αυτόν τον τόπο εξαιτίας του ναζισμού και του Εμφυλίου πολέμου».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ