Επενδύσεις 1,2 δισ. την επόμενη τετραετία από τον ΟΤΕ - iefimerida.gr

Επενδύσεις 1,2 δισ. την επόμενη τετραετία από τον ΟΤΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ θα κάνει ο ΟΤΕ μέσα στην επόμενη τετραετία, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τις επενδύσεις αυτές ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας πως η επιτυχημένη πορεία του ΟΤΕ επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής των αποκρατικοποιήσεων.

Οι επενδύσεις του ΟΤΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις, ενώ η επιτυχημένη πορεία του ΟΤΕ επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής των αποκρατικοποιήσεων, αποτελώντας κορυφαίο παράδειγμα ενός πρώην κρατικού μονοπωλίου που μέσα σε λίγα χρόνια έχει μετασχηματιστεί πλήρως σε μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία, προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαμάζ αφού σημείωσε πως οι επενδύσεις του ΟΤΕ την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, προανήγγειλε επενδύσεις 1,2 δισ. για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ήδη, είπε, το ADSL είναι διαθέσιμο στο 91% του πληθυσμού της χώρας ενώ ο ΟΤΕ επενδύει εντατικά στην ανάπτυξη δικτύου FTTC-VDSL με τις οπτικές ίνες να φθάνουν σταδιακά στις γειτονιές και ταχύτητες 50 Mbps να είναι ήδη διαθέσιμες σε 1 εκατ. νοικοκυριά. Στην κινητή τηλεφωνία η COSMOTE πρώτη διέθεσε και αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς, υπηρεσίες 4G, με την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ξεπερνάει σε λιγότερο από 1 χρόνο το 50%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ