Τόνοι δηλητηριασμένων ψαριών «έπνιξαν» ποτάμι στην Κίνα [εικόνες]

Κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει στην μακρινή Κίνα, αφού μετά τους τόνους νεκρών γουρουνιών σε ποτάμι της, σειρά είχαν τόνοι δηλητηριασμένων ψαριών στον ποταμό Φούχε.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές απομάκρυναν περίπου 110 τόνους νεκρών ψαριών από ένα τμήμα 40 χιλιομέτρων του ποταμού στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η αιτία του μαζικού θανάτου των ψαριών ήταν η απόρριψη υψηλών επιπέδων αμμωνίας στο νερό από ένα τοπικό εργοστάσιο χημικών στην Yingcheng , έξω από την πόλη Γουχάν

Τα δείγματα που ελήφθησαν από το νερό που αποβάλλεται από το εργοστάσιο , την Τρίτη έδειξαν ότι η πυκνότητα της αμμωνίας άγγιξε τα 196 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο , ένα επίπεδο «που υπερβαίνει κατά πολύ το εθνικό πρότυπο», σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι τα φυσικά επίπεδα της αμμωνίας στα υπόγεια ύδατα είναι συνήθως κάτω από 0,2 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο και ότι τα επιφανειακά ύδατα μπορεί να περιέχουν το πολύ 12 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο.

Οι περιβαλλοντικές αρχές του Χουμπέι διέταξαν την εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο , να αναστείλει την παραγωγή και να αναθεωρήσει το είδος ελέγχων ρύπανσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ