«Εκρηξη» στο Twitter για τη Χρυσή Αυγή – 35.000 μηνύματα από τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας - iefimerida.gr

«Εκρηξη» στο Twitter για τη Χρυσή Αυγή – 35.000 μηνύματα από τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

«Εκρηξη» στο Twitter για τη Χρυσή Αυγή – 35.000 μηνύματα από τη στιγμή που δολοφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα το Twitter τον τελευταίο καιρό έχουν κατακτήσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή των ανθρώπων, που αποτελούν πλέον ασφαλή τρόπο για να διαπιστωθεί ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει ένα θέμα. Ετσι η αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε έκρηξη στο Twitter, δείχνοντας το ενεργό ενδιαφέρον των Ελλήνων τόσο για αυτή την υπόθεση όσο και για τις προεκτάσεις της.

Από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250.000 tweet με θέμα τη Χρυσή Αυγή, με απόψεις υπέρ ή κατά του κόμματος. Μόνο την τελευταία εβδομάδα όμως, από τη στιγμή που έπεσε νεκρός ο άτυχος 34χρονος, ο αριθμός πολλαπλασιάστηκε, με τα μηνύματα αυτού του περιεχομένου στο Twitter να φτάνουν τα 35.000.

Το θέμα της ανόδου του νεοναζισμού βέβαια δεν απασχολεί μόνο τους Ελληνες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι μόνο μέσα σε 32 ημέρες καταγράφηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 1 εκατ. μηνύματα σχετικά με το φαινόμενο.

Τα στοιχεία προέρχονται από ερευνητές στη Θεσσαλονίκη, μία από τις ομάδες που ασχολούνται παγκοσμίως με την ανάλυση δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα. Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) έχουν αναπτύξει μία μέθοδο που ομαδοποιεί τις συζητήσεις που γίνονται σε κοινωνικά μέσα γύρω από επιμέρους θέματα και ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ