Η αγωνία του Παύλου Φύσσα για τους άστεγους και η παγωμένη νύχτα τον Φεβρουάριο του 2012 - iefimerida.gr

Η αγωνία του Παύλου Φύσσα για τους άστεγους και η παγωμένη νύχτα τον Φεβρουάριο του 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον παγωμένο Φεβρουάριο του 2012 ο Παύλος Φύσσας δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο παρά πως θα επιβίωναν στους δρόμους οι δεκάδες άστεγοι. Και δεν έμεινε άπραγος, όπως αποκαλύπτει ο φίλος του Λάγνης.
Η επιστολή του φίλου του που κάνει τον γύρο του διαδικτύου περιγράφει εκείνη την νύχτα. Του είπε ο Φύσσας «Να πάμε να τους βοηθήσουμε. Οποιον βλέπουμε στο δρόμο να τον βοηθάμε να πάει στα κέντρα στέγασης για να μη θρηνήσουμε ανθρώπους». Πρότεινε να τυπώσουν αφίσες, να κάνουν κινητοποιήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων, να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να πάνε στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο και στον Κολωνό. «Όλοι οι ράπερς που βγαίνουν και λένε ότι κάνουν κάτι για αυτό τον τόπο, να έρθουνε. Αλλιώς να μη μιλάνε καθόλου. Το hiphop αυτό είναι. Δεν θέλει πολλά λόγια, θέλει έργα.» είπε ο Παύλος Φύσσας.» Πραγματικά κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περί τα 30 άτομα και να βγουν στους δρόμους κοντά στους άστεγους σύμφωνα με τον Λάγνη.
Αλλωστε και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, όταν ρωτήθηκε τί ζητούσε, τι έλεγε ο γιος του, απάντησε:«Ειρήνη. Να βοηθάμε τους αστέγους. Και το έκανε. Έλεγε: Δεν θέλω πολλά λεφτά. Πλούσιους χορηγούς θέλω προκειμένου να βγάζω λεφτά και να τα δίνω στους φτωχούς. Αυτά ακριβώς που έλεγα και εγώ. Ήταν καλός μαθητής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ