20 άδειες διαμονής σε Ρώσους, Αμερικανούς και Ουκρανούς που κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

20 άδειες διαμονής σε Ρώσους, Αμερικανούς και Ουκρανούς που κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 300 άτομα έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με τη χορήγηση αδειών παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών των οποίων οι επενδύσεις έχουν χαρακτηριστεί στρατηγικές ή εκείνων που προβαίνουν σε αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Μάλιστα, 20 από αυτούς οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα μας, κρατούν ήδη στα χέρια του τη βίζα τύπου D.

Oι 10που έχουν ήδη αποκτήσει τη συγκεκριμένοι βίζα προέρχονται από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αμερική, ενώ το 60% των ερωτημάτων, δηλαδή σχετικό ενδιαφέρον δείχνουν Κινέζοι, Ινδούς, Αιγύπτιοι, Λίβυοι και Ρώσοι.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Invest in Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα: «Αδειες Διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών για στρατηγικές επενδύσεις και αγορά ακινήτων».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι η μείωση της γραφειοκρατίας για την απόκτηση βίζας τύπου D, η οποία αφορά υπηκόους τρίτων χωρών που προχωρούν σε στρατηγικές επενδύσεις ή αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, θα διευκολύνει την αναθέρμανση της επενδυτικής παρουσίας πολιτών τρίτων χωρών, στη χώρα.

Πάντως ως ιδιαίτερα πετυχημένο αξιολογήθηκε από τους ομιλητές το μέτρο της απόκτησης βίζας, αν και ξεκαθάρισαν ότι η γραφειοκρατία είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά στην έκδοση της βίζας τύπου D διότι υπάρχουν οι περιορισμοί που ορίζει η Συνθήκη Σέγκεν.

Όπως γνωστοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Invest In Greece υπάρχουν αναρτημένες όλες οι λεπτομέρειες για το σχετικό νομοθέτημα σε πέντε γλώσσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ