Loukoumami: Ωδή στον λουκουμά με γεύσεις από τρεις πατρίδες στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Loukoumami: Ωδή στον λουκουμά με γεύσεις από τρεις πατρίδες στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ευχάριστη γευστική συνάντηση έφτασε στο κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι συνδυάζοντας τρεις κουζίνες σε ένα μαγαζί. Πρόκειται για το Loukumami, που συνταιριάζει τους παραδοσιακούς ελληνικούς λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων με τα ισπανικά churros και τα γαλλικά beignets.

Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από το πάντρεμα της λέξης λουκουμάς με το «umami», που αποτελεί την πέμπτη βασική γεύση μετά το γλυκό, το ξινό, το πικρό, και το αλμυρό.

Για πρώτη φορά μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί τρεις λαχταριστές λιχουδιές από διαφορετικές κουλτούρες σε ένα μαγαζί που συνδυάζει ιδανικά την πιο γλυκιά γεύση κάθε τόπου.

Ξεκινώντας από τον παραδοσιακό ελληνικό λουκουμά με αγνό μέλι και κανέλα Κεϋλάνης, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές σως: ζεστή σοκολάτα, φρέσκια μπανάνα, φράουλα ή γλυκό του κουταλιού.

Το ταξίδι συνεχίζεται με μια στάση στη Γαλλία για μικρά, αφράτα λουκουμαδάκια «beignets» πασπαλισμένα με άφθονη ζάχαρη άχνη. Αν και είναι πολύ ωραία και σκέτα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, κρέμα βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα Negro, φυστίκι ή με φραμπουάζ.

Το Loukumami προτείνει τα beignets σε στυλ Jazzy όπως στην Νέα Όρλεάνη, μεγάλα και χορταστικά σε συνδυασμούς που δεν μπορείς να αντισταθείς: Jazzy Apple με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης με καραμελωμένα μήλα και αμύγδαλα, Jazzy Banana με κρέμα σοκολάτα – καραμέλα με μπανάνα και θρυμματισμένο μπισκότο και Jazzy Strawberry με κρέμα φυστίκι με φρέσκια φράουλα και φυστίκι Αιγίνης.Συνεχίζοντας σε μια ακόμη γεύση του Νότου, τα τραγανά ισπανικά μπαστουνάκια Churros συνδυάζονται ιδανικά με ζάχαρη και κανέλα, και οι πιο τολμηροί μπορούν να τα δοκιμάσουν με ζεστή dip σοκολάτας, κρέμα από καρπό φυστικιού, σοκολάτα καραμέλας και άλλα πολλά γευστικά toppings.

Φυσικά το Loukumami δεν αφήνει παραπονεμένους τους λάτρεις του παγωτού αφού ετοιμάζει καθημερινά σπιτικό παγωτό σε τέσσερις παραδοσιακές γεύσεις (Σοκολάτα Καραϊβικής αρωματισμένη με τόνκα, Βανίλια Ταϊτής, Σοκολάτα γάλακτος με τραγανές πέρλες Caramelia, Λευκή σοκολάτα με φραμπουάζ) καθώς και γιαούρτι αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης ή με φραμπουάζ.

Το υπέροχο αυτό μαγαζί που δίνει γλυκά και έξω σε όμορφες συσκευασίες σα να πρόκειται για δώρο, βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 44, και λειτουργεί καθημερινά 07:00 – 21:00, εκτός από την Κυριακή που παραμένει κλειστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ