Βαρουφάκης: Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους αλήτες της Χρυσής Αυγής, είναι να τους αποδοκιμάζουμε μαζικά και ειρηνικά - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους αλήτες της Χρυσής Αυγής, είναι να τους αποδοκιμάζουμε μαζικά και ειρηνικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής γράφει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα για προσχεδιασμένη ενέργεια και τακτική και αναλύει το φαινόμενο του ναζισμού και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ράδιο 2SER του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο κ. Βαρουφάκης αναλύει την στρατηγική της Χρυσής Αυγής και επισημαίνει ότι αποτελεί τον συνδυασμό δύο διαφορετικών αλλά παράλληλων κινήτρων:

«Πρώτον, οι Ελληνες ναζί αλήτες αποφάσισαν να κερδίσουν από την τακτική της κυβέρνησης να ψάχνει νομιμοποίηση μέσα από την αηδιαστική στρατηγική της παρουσίασης του ΣΥΡΙΖΑ σαν την ''άλλη πλευρά του νομίσματος από την Χρυσή Αυγή''. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, μόλις το succes story εμφανίστηκε ''φούσκα'', μόλις ακόμη μια ελληνική επιχείρηση εγκατέλειψε την Ελλάδα, αφού η ανεργία αυξήθηκε και πάλι και με το πρόγραμμα οικονομική εξυγίανσης -στο βωμό του οποίου εκατομμύρια Ελληνες έχουν θυσιαστεί- να είναι στα Τάρταρα, είδε μια διαμάχη μεταξύ της Ελληνικής Αριστεράς -της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη δύναμη- και της Χρυσής Αυγής σαν θεόσταλτη, σαν μία υπέροχη ευκαιρία να προβάλλει τον εαυτό ως το μόνο πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στη χώρα.

Η Χρυσή Αυγή, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος, το είδε σαν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις προσδοκίες της κλεπτοκρατίας, εξαπολύοντας σειρά επιθέσεων στους αριστερούς. Το πνεύμα του Εμφυλίου από το οποίο η Ελλάδα υπέφερε τόσο έντονα από το 1945, επέστρεψε για να στοιχειώσει την κοινωνία μας».

Στο δεύτερο σκέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στο σχόλιο του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με την συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με μια «πιο σοβαρή» Χρυσή Αυγή και επισημαίνει πως ο δημοσιογράφος επιχείρησε να ταυτίσει το ακροδεξιό κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ σαν «τις δύο πλευρές του εξτρεμισμού», προκαλώντας άθελα του μια ένταση στη Χρυσή Αυγή, η οποία κατά τον γνωστό οικονομολόγο έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται να «σοβαρευτεί» και να μολύνει τον «καθαρό ναζισμό της» με το να «δανείσει» τις κοινοβουλευτικές της έδρες στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης η δολοφονία του Παύλου Φύσσα λειτουργει σε έναν βαθμό «ως ένα σινιάλο πως η Χρυσή Αυγή δεν θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον με τους όρους της ΝΔ».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ως τους χειρότερους συμβούλους σε μια τέτοια κατάσταση τον θρήνο και τον θυμό και αναφέρει πως «στη θέα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιομ, να προκαλούν και να ειρωνεύονται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον στρατιώτη τους, μας κάνει όλους να θέλουμε να τους πετάξουμε από το Κοινοβούλιο. Θα ήταν πολύ άσχημο λάθος αυτό».

Λύση δεν είναι να τεθούν εκτός νόμου, λύση είναι η Μηδενική Ανοχή

Η μόνη λύση την οποία θεωρεί αποτελεσματική ο γνωστός οικονομολόγος, είναι η «Μηδενική Ανοχή» απέναντι στη Χρυσή Αυγή και ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί πως πρέπει να εφαρμοστεί: «Ονειρεύομαι μια Ελλάδα, στην οποία κάθε φορά που οι αλήτες της Χρυσής Αυγής θα τολμήσουν να μοιράζουν τα φυλλάδια τους στις αγορές, στους δρόμους ή τις αυλές των σχολείων, να μαζεύονται χιλιάδες Ελληνες και να τους αποδοκιμάζουν και να τους προκαλούν. Χωρίς φόβο ή πάθος. Αποφασισμένοι ειρηνικά να αντιμετωπίσουν τις βίαιες πρακτικές τους και να τους κάνουν να παραιτηθούν από ντροπή. Ονειρεύομαι μια Βουλή η οποία θα δείχνει Μηδενική Ανοχή στους ναζί βουλευτές από όλους τους αντιναζί βουλευτές, αριστερούς και δεξιούς, υποστηρικτές των πακέτων λιτότητας και τους αντιπάλους τους μαζί. Χωρίς να ενδιαφέρονται να παίζουν τα παιχνίδια που επιτρέπουν στους ναζί να μας διασπούν και έτσι κατά μια έννοια να διοικούν».

Κλείνοντας το κείμενο του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως «ο ναζισμός πρέπει να καταπολεμηθεί στη βάση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και την αυθόρμητη συλλογική δράση από τους πολίτες οι οποίοι αυτόνομα, αλλά και συνεργατικά, θα επιλέξουν να ανεγείρουν ένα Τείχος-εμπόδιο στην μισαλλοδοξία των Ναζί, χωρίς να καταφεύγουν στην «εύκολη» λύση της ζητώντας από το κράτος για να σκοτώσει το συγκεκριμένο φίδι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ