Αυλαία για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2013 με αριθμό-ρεκόρ για τις ελληνικές συμμετοχές

Ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ- θεσμός του φθινοπώρου που θα διαρκέσει από τις 18 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, μόνο που φέτος θα έχει πιο έντονο ελληνικό χρώμα.

Οι ελληνικές συμμετοχές ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο κι έτσι οι 93 από τις 206 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους που θα προβληθούν θα είναι ελληνικές με τις 3 μάλιστα να έχουν πάρει ήδη το βάπτισμα του πυρός στο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου.

Η έναρξη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γίνεται με το «Frances Ha» του Νόα Μπόμπαχ, που περικλείει ιδανικά τη φιλοσοφία του σκηνοθέτη: σινεμά ανεξάρτητο, ζωντανό, φτιαγμένο από μια γενιά που ξέρει να αφηγείται ιστορίες που αφορούν και μπορούν να τις πουν ακόμη και ασπρόμαυρα, αλλά με τη χρωματική παλέτα ορατή στο συναίσθημα.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Φράνσις και της καλύτερής της φίλης Σόφι, που ζουν στη σημερινή Νέα Υόρκη, εκεί όπου βιώνουν στιγμές ευφορίας, αλλά και διαψεύσεις και απογοητεύσεις.

Πρόκειται για μια καθημερινότητα την οποία ο σκηνοθέτης Νόα Μπόμπαχ καταγράφει δίχως καμιά υπερβολή, στήνοντας μαζί με την Γκρέτα Γκέργουικ που πρωταγωνιστεί και έχει γράψει το σενάριο μια από τις πιο αξιαγάπητες ηρωίδες που είδαμε εδώ και πολλά χρόνια.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, ενώ θυμίζουμε ότι το κλείσιμο του φεστιβάλ, ανήκει φέτος στην «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ